изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:06 EEST
ДОБРИЧ ПРАЗНУВА НА 25 СЕПТЕМВРИ    
НовиниГости на Добрич за празника на града ще бъдат дипломати, почетни консули, представители на  побратимените градове, кметове на български общини, съобщиха от пресцентъра на общината. В празничните прояви, посветени на 68-та годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към България, ще се включат военният аташе при посолството на Турция в България полковник Хюсню Исмаил Темел и генералният консул на Руската Федерация във Варна Анатолий Шелкунов.

Очаквани гости на 25 септември са делегации от побратимените общини от Унгария, Македония и Швейцария. Унгарската делегация от град Залаегерсег е ръководена от Ласло Шумеги, общински съветник и председател на Комисията по социални дейности и здравеопазване. Добрич ще бъде поздравен и от своите приятели от Швейцария проф. Нуот Ганцони, президент на  дружеството "Шафхаузен-Добрич" и Мариан Пем, член на Управителния съвет и активен участник в българо-швейцарското партньорство.  Община Добрич подготви богата програма с прояви и събития, които ще започнат в 9.00 часа на мемориалния комплекс Военно гробище с панихида, военен ритуал и общоградско поклонение в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа. От 9.00 до 10.00 часа ще бъдат поднесени цветя и венци на паметниците на Хан Аспарух, Добротица, Васил Левски, Стефан Караджа, Христо Ботев, Захари Стоянов, барелефа на цар Борис ІІІ, паметните плочи на ген. Иван Колев, ген. Тодор Кантарджиев, Христо Стефанов, полк. Дрангов, кап. Димитър Списаревски и на загиналите добруджанци за свободата на родния край. В 10.30 пред хотелски комплекс "България" ще започне детско шоу с участието на деца от детските градини. В същия час в зала "Добрич" ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет и връчване на званието "Почетен гражданин на Добрич". Тази година с почетното отличие ще бъде удостоен проф. Христо Контев. В 11.30 часа в Художествената Галерия ще бъде открита юбилейна изложба на академик Светлин Русев. Тържествената програма продължава в 12.15 часа с празнично хоро на площад "Свобода". Фолклорни състави и формации от Добрич ще завият добруджанско хоро, на което ще се хванат близо 1000 души. Мажоретките, участници в Шестия международен фестивал на мажоретния танц "Златен помпон" ще демонстрират своите умения в дефиле от "Стара къща" до площад "Свобода" в 14.00 часа. В празничния ден всички гости и граждани ще бъдат поздравени с фолклорния концерт "Добруджа пее и танцува'" на младежката площадка в градски парк "Свети Георги".
Кулминацията на тържествата е от 18.00 часа на площад "Свобода" с концерта "Здравей Добрич" с участници Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа" със солист Калинка Вълчева, Нелина, квартет "Гласове". Над 100 изпълнители, сред които Български камерен оркестър - Добрич, Духовия оркестър, звездите Теодор Койчинов от "Мюзик Айдъл" и Марин Йончев от "Стар Академи", оперната певица Елена Павлова ще представят грандиозния спектакъл "Бохемска рапсодия" на Куин. На сцената ще прозвучат най-големите хитове на култовата група. За добричлии и гостите на града ще пеят Йорданка Христова, Deep Zone Project с Йоанна, група "Distinct 5" от Нигерия, както и изпълнителите от Добрич - зонална танцова организация "Алексия" и арт център "Палитра". Програмата ще завърши с празнични илюминации.  
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПРАЗНУВА НА 25 СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.54 секунди