изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:49 EEST
МОСВ: ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ИЗОСТАВА С РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО    
НовиниКато депо с изоставаща подготовка определи вчера министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров това в Добрич.

Той посочи, че от предвидените за изграждане 55 регионални депа у нас 27 са построени, 7 се строят. От оставащите 21 депа седем - в Кърджали, Ботевград, Ямбол, Габрово, Кочериново, Костинброд и Плевен, са в напреднал етап на подготовка и строителството им може да започне до края на тази година. Изграждането на други осем - във Варна, Велико Търново, Левски, Бяла, Луковит, Костенец, Стара Загора и Плевен, се очаква да започне в началото на следващата година. Като депа с изоставаща подготовка министър Чакъров посочи тези в Пазарджик, Добрич, Провадия, Видин, Малко Търново и Разлог.
Според министъра, към момента България не е заплашена от налагане на санкции във връзка с изпълнението на поетите пред ЕС ангажименти в областта на управлението на отпадъците. Това каза вчера министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров - на работна среща по въпросите за изграждането на регионалните депа в страната, организирана от МОСВ. Той бе категоричен, че няма да се допуснат санкции от ЕС в тази област, защото работим за това - към средата на следващата година да имаме действаща система за обезвреждане на отпадъците, която да отговаря на всички изисквания на европейското и националното законодателство, посочи министърът. "МОСВ е създало необходимата организация за подготовката на строителството на оставащите за изграждане 21 регионални депа, очакваме още по-голяма активност от всички общини, за да се случи това в максимално кратки срокове" - каза в заключение министър Джевдет Чакъров.
 


Сходни връзки

МОСВ: ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ИЗОСТАВА С РЕГИОНАЛНОТО ДЕПО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди