изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:44 EEST
АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА ГЕНЕРАЛНАТА АСАМБЛЕЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА АНТИ-БЕДНОСТ МРЕЖА    
ТуризъмБългария ще бъде домакин на Генералната асамблея на Европейската анти-бедност мрежа /EAPN/, организирана от EAPN-България, с подкрепата на Европейската комисия, Министерството на труда и социалната политика и КНСБ, съобщиха от социалното ведомство.

 Форумът ще се състои на 25-27 септември 2008 г. в курортен комплекс "Албена", хотел "Добруджа" и ще премине под надслова "Последно отброяване: Подготовка за успешна 2010 г. - година на борба с бедността в Европейския съюз". Инициативата се провежда под патронажа на президента Георги Първанов.  Тя ще бъде открита в 14 часа днес от Иванка Христова, съветник на министъра на труда и социалната политика.
По време на форума над 180 делегати от страни-членки на ЕС ще научат повече за българските неправителствени организиции и ще дефинират посланията за 2010 г. - Година на борбата с бедността в ЕС. Целта на Генералната асамблея е да засили капацитета на националните мрежи за провеждането на бъдещи кампании във връзка с европейската инициатива, както и да направи оценка на едногодишното прилагане на работния и стратегически план на EAPN. Експерти от МТСП ще запознаят делегатите с политиките на МТСП в областта на преодоляването на бедността и социалната изолация, хората с увреждания, малцинствените групи, демографската политика, пазара на труда и др. В дейността на Генералната асамблея на Европейската анти-бедност мрежа ще вземат участие Антония Карпарели, ръководител на Отдела за социално включване към ЕК, Лудо Хореманс, президент на EAPN, Духомир Минев, президент на EAPN-България и др.
Конференцията ще бъде закрита от заместник-министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров на 27 септември 2008 г., след което е предвидена пресконференция.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА ГЕНЕРАЛНАТА АСАМБЛЕЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА АНТИ-БЕДНОСТ МРЕЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди