изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:18 EEST
Камората обяви война на държавата    
По света Мафиотската групировка в Южна Италия обяви война на държавата, съобщи министърът на вътрешните работи на страната Роберто Марони, По думите му, местната мафия – Камората – се опитва да се избави от всяко противодействие на своята престъпна дейност, за да си развърже напълно ръцете, съобщава BBC News.


Министърът съобщи това веднага след като властите се разпоредиха да се изпратят в областта Кампания 500 военнослужещи за оказване на помощ на полицията в борбата срещу местните престъпни синдикати. През миналата седмица близо до столицата на Кампания, Неапол, бяха убити шест бежанци от Африка и един италианец. Властите смятат, че това е дело на ръката на Камората.

В свое изказване в парламента вчера Роберто Марони нарече убийството на гражданин на Италия и имигранти от Гана, Либерия и Того „терористичен акт”. Той заяви, че италианското правителство „трябва да даде решителен отговор на тази акция и да възстанови контрола си над региона”. Именно с това, уточни министърът на вътрешните работи, се обяснява приетото във вторник правителствено решение да одобри пращането за 3 месеца на 500 войници в Кампания. Те ще помогнат на 400-те полицаи и карабинери, които вече са разположени в този район, за да намалят влиянието на Камората около Неапол.

В Италия от 1990 г. вече за втори път се привлича армията в борбата с организираната престъпност в южната част на страната. През 1992 г. след убийството на двама видни съдии в Сицилия бяха пратени около 150 хиляди войници.

Убийствата през миналата седмица близо до Неапол потресоха цяла Италия. Имигрантите от Африка бяха нападнати миналия четвъртък в град Кастелволтурно, близо до Неапол. Малко преди това в същия град бе убит собственик на зала за игрални автомати. Той получи 60 огнестрелни рани в главата и корема. Тези убийства, свързани, както предполагат експерти, с наркотърговията, доведоха до масови протести на имигранти от различни етнически общности. По-късно полицията арестува един човек във връзка с тези инциденти.


BgNewsroom.com
 


Сходни връзки

Камората обяви война на държавата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди