изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:59 EEST
БРОНЗ ЗА ДОБРИЧКИ КУЛТУРИСТ    
СпортДрагомир Георгиев от клуб “Олимпия” спечели бронзов медал на турнира по културизъм в Бургас “Георги Николов – Мечката”. До отличието той стигнал в кат. до 70 кг при мъжете.

До финала в кат. над 90 кг стигнал Румен Спецов.

Общо трима състезатели от клуб “Олимпия” ще участват в държавното първенство по културизъм, което за първи път ще се проведе този уикенд във Варна. В кат. до 70 кг ще се представи Драгомир Георгиев, а в кат. до 100 кг ще участва Румен Спецов. Драго ще извае мускули на сцената и в класическия културизъм, където Добрич ще бъде представен и от Станислав Стойков. 

Шампионатът във Варна ще бъде в зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта, а организатори са българската федерация по културизъм и варненският клуб „Велев”.

Надпреварата стартира на 28 септември в 17 ч. - със състезание при мъжете и ветераните. На следващия ден от 15 ч. е надпреварата при жените. При мъжете категориите започват от 65 кг. И продължават до + 100 кг. При жените състезанията са на 55 кг и + 55 кг, като има ограничение в ръста на състезателките - 163 см, + 163 см.

Дисциплините са смесени двойки, фитнес и боди билдинг, както и класически културизъм за мъже. В надпреварата при жените на боди билдинг категориите в ръста са 158 см, 163 см, 168 см. и + 168 см. Състезанието при ветераните е до 80 кг и + 80 кг. Първата възрастова група е 40-49 г. Втората от 49-59 г., третата над 60 г. Участниците ще трябва да представят 8 задължителни пози, има сравнителни пози и накрая 60 секунди волно съчетание. Очакват се бодибилдъри от цялата страна. Официално културизъм у нас се практикува от 1982 г., но на практика културисти у нас има от 1958 г. Победителите ще получат купи във всяка категория. Ще бъде излъчен и абсолютен шампион на България, който ще получи преходната купа „Венцислав Дакашев”, първият организатор на състезание по културизъм у нас. НДТ

 


Сходни връзки

БРОНЗ ЗА ДОБРИЧКИ КУЛТУРИСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди