изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:05 EEST
ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА СМИЛЕН ТРИФОНОВ    
СпортСмилен Трифонов спечели два златни медала, след като направи много силни бягания на Българска паркова купа и в държавното първенство по нощно ориентиране.

Той е състезател по ориентиране повече от 40 години, като през 80-те години на 20 век е бил и треньор по ориентиране. Опитът в ориентирането му позволи да избере точни варианти за преминаване през контролите точки, да подържа добро темпо на бягане и да победи съперниците си.

От добричкия клуб по ориентиране „Добротица” участие взе и  Димитър Станчев, който се състезава в група до 20 г. и сега е студент в София.

Димитър Станчев не беше в добра форма, поради навехване на левия крак, но успя да завърши и двата старта. В парковата купа постигна шесто място, а в нощното ориентиране остана десети. Това са добри класирания, като се има предвид, че не всеки успява да завърши с намерени всички КТ, разказаха от клуб “Добротица”.

Тази седмица ще се състои състезание по ориентиране в Албена. Организатор е КНСБ и в него ще участват работници и служители, работещи в енергетиката. Добричкият клуб отново ще съдейства за провеждането на състезанията със своя материална база и съдии, за което ще получи финансиране.

С тези средства  9 състезатели на клуба ще могат да участват на 28 септември на състезание за национална купа „Феерия” край Ямбол. Това участие е много важно за няколко млади състезатели: Яна Маджарова Ж 12, Желязко Генов М 12, Натали Кашева Ж 14, Ваня Банкова Ж 18, Славена Стоева Ж 18 и Димитър Грозев М 18. Те имаха набрани точки от участия в други национални купи и в това последно за годината състезание за „Българската национална купа” трябва да увеличат точките си и заемат по-предно класиране в групите си. Николай Генов М 35 и Илияна Кашева Ж 35 пък ще се състезават в елита при мъжете и жените, за да спечелят за добричкия клуб допълнителни точки, влияещи финансирането от ДАМС за 2009 г.

В края на месец октомври за пръв път добрички състезатели ще участват на 5-дневка в Истанбул. Тези състезания получиха голяма популярност, тъй като се бяга в много красиви паркове. Нощният старт ще бъде в закрития пазар Капалъ Чарши, а последният - на остров Хейбелиада в Мраморно море.

Всички участия и успехи на добричките състезатели по ориентиране се посвещават на юбилея „50 години ориентиране в Добрич”.

През месеците октомври, ноември и декември ще бъдат проведени 6 състезания в Добрич в чест на юбилея, както и тържествено събрание за награждаване на заслужили състезатели, треньори, спонсори и обществени кадри. НДТ

 


Сходни връзки

ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА СМИЛЕН ТРИФОНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди