изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:01 EEST
75 МИЛИОНА В ЕВРОСЪЮЗА ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ    
Новини75 милиона души в ЕС живеят в бедност, каза вчера в Албена  президентът на EAPN Лудо Хореманс при откриването на XIX Генералната асамблея на Eвропейската анти-бедност мрежа.


Тя бе открита от съветника на министъра на труда и социалната политика Иванка Христова, която посочи, че България постигна определен напредък по отношение на целите, заложени в Лисабонската стратегия. За период от 3 години равнището на заетост се е увеличило със 7.7 пункта и през второто тримесечие на 2008 г. то е 63.9 на сто. За 2007 г. равнището на бедност е било 14.1 на сто и това е най-ниското равнище в сравнение с 1995 г. насам, посочи Христова, информираха от социалното ведомство.
Чрез активното участие на МТСП в "Седмицата на социалната политика" и Генералната асамблея на Европейската анти-бедност мрежа /EAPN/ България възприема добрите практики на активно сътрудничество между заинтересованите страни в търсене на решение на предизвикателствата на бедността и социалното изключване, каза Иванка Христова. Тя посочи, че - според проучване на  общественото мнение на ЕС, 81 на сто от европейците очакват, че неравенството между бедните и богатите в следващите 20 години ще се разшири. За близо половината от европейските граждани стои убедеността, че социалната ситуация в следващите две десетилетия ще се влоши, а няма да се подобри.
 


Сходни връзки

75 МИЛИОНА В ЕВРОСЪЮЗА ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди