изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:33 EET
„РБК Дейли”: Финансовата маневра на Саркози – Европа се отдалечава от САЩ    
Европейски съюзПариж. Речта на президента на Франция Никола Саркози, която той произнесе миналата седмица в Тулон, ще се превърне в програма за европейската икономика в следващото десетилетие, пише руският в. „РБК Дейли”. За да защити Европа от американската финансова криза, Саркози настоя за преразглеждане на цялата действаща финансова система в света и постепенното й преустройство към така наречения „регулиран капитализъм”.

Държавният глава на Франция пише по-нататък изданието оглави нов икономически курс на ЕС, главната черта на който ще бъде независимостта на Европа от икономиката на САЩ. Идеята на Франция е да бъде засилен контролът върху банките и отговорността им за извършвани финансови спекулации. За това, че Никола Саркози говори от името на ЕС, а не от свое, свидетелстват и изказванията на някои други европейски лидери. В този дух според вестника са били и изказванията на германския канцлер Ангела Меркел, която заяви, че „прекалено дълго се е смятало, че пазарът може да се погрижи сам за себе си”. Въпреки това Саркози е далеч от идеята за икономическото изолиране на Европа, пише в заключение изданието и посочва, че по-скоро става въпрос за извоюването на независимост от либералните фундаменталисти на Уолстрийт.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

„РБК Дейли”: Финансовата маневра на Саркози – Европа се отдалечава от САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди