изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:42 EEST
ДОБРУДЖАНЦИ - ПЪРВЕНЦИ В "ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА"    
Ред и сигурностСлужители на Областната дирекция на МВР в Добрич завоюваха призовите места в 17-ото национално състезание "Пътен полицай на годината 2008".

В генералното индивидуално класиране първи стана Здравко Иванов Арменчев от РПУ-Албена, а втори - Живко Георгиев Желев от РПУ-Ген. Тошево. Двамата грабнаха първото място в генералното отборно класиране. Трети пък стана другият отбор на ОД на МВР-Добрич - Васил Петров Аспарухов и Марин Трошев Кондов, и двамата служители на РПУ-Албена. За първи път в историята на състезанието два отбора от една областна дирекция се класират в челната тройка, казаха от ОД на МВР в Добрич. Носителят на купата - младши автоконтрольор Здравко Иванов Арменчев е служител с 20-годишен стаж в системата на МВР. Многократно е печелил призови места в отделни дисциплини в състезанията "Пътен полицай на годината". Заедно със своя колега Живко Георгиев Желев през 2004 г. заемат първо място в генералното  отборно класиране на надпреварата в Пловдив. В следващите две години - 2005 и 2006 г., заемат съответно второ и трето място в отборното класиране в Бургас и Русе. Младши автоконтрольор Живко Георгиев Желев на два пъти е заемал втори места в генералните индивидуални класирания.
Националното състезание се проведе от 25 до 27 септември в курорта Албена. Организатори бяха главна дирекция "Охранителна полиция" /отдел "Пътна полиция"/, Областна дирекция на МВР-Добрич и Националният полицейски синдикат. Официално надпреварата откри комисар Ивелин Петров - директор на ОД на МВР-Добрич. В своето обръщение той заяви: "Състезанието е традиционно, със 17-годишна история. С него се утвърждава една положителна традиция на ежегодна проверка нивото на професионализма на служителите от "Пътната полиция" в страната".  Зам.-областният управител Владимир Калчев и Румен Русев - секретар на община Добрич, поднесоха  поздравителни адреси от името областния управител Ердинч Хаджиев и на кмета на Добрич Детелина Николова. Приветствия към участниците, гостите и зрителите на състезанието бяха поднесени и от представители на СБА, БЧК и от традиционни партньори и спонсори.
В оспорваната борба за призовите места се включиха 62-ма пътни полицаи от 28 отбора от областните дирекции в страната. През първия състезателен ден /26 септември/ участниците решаваха теоретични тестове - както от нормативната база, свързана с ежедневната дейност на полицията, така и по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие. Същия ден в Добрич те показаха своите умения и в състезание по стрелба с пистолет. На 27 септември се проведе заключителният етап на състезанието. В трите най-атрактивни дисциплини - "Майсторско управление на лек автомобил", "Майсторско управление на мотоциклет" и "Оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие", състезателите демонстрираха на практика своя професионализъм. НДТ

Снимка Любен ЖЕЛЯЗКОВ

А ето и класирането в отделните дисциплини:

І. "ТЕСТ ТЕОРИТИЧЕН ИЗПИТ ПО БЕЗОПОСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО"
1. Здравко Иванов Арменчев  - ОД на МВР-Добрич,
2. Живко Георгиев Желев - ОД на МВР-Добрич,
3. Румен Стоев Евтимов - ОД на МВР-Перник.

ІІ. "СТРЕЛБА С ПИСТОЛЕТ"
1. Иво Петков Иванов - ОД на МВР-Видин,
2. Кирил Деянов Чифлички - ОД на МВР-Бургас,
3. Коста Манолов Манджуков - ОД на МВР-Смолян.

ІІІ. "МАЙСТОРСКО УПРАВЛЕНИЕ НА АВТОМОБИЛ"
1. Здравко Иванов Арменчев  - ОД на МВР-Добрич,
2. Николай Димитров Стойчев - ОД на МВР-Сливен,
3. Владимир Цветанов Иванов - ОД на МВР-Монтана.


ІV. "МАЙСТОРСКО УПРАВЛЕНИЕ НА МОТОЦИКЛЕТ"
1. Бисер Иванов Ботев - ОД на МВР-Разргад,
2. Живко Георгиев Желев - ОД на МВР-Добрич,
3. Здравко Иванов Арменчев  - ОД на МВР-Добрич.

V. ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ
1. Иван Стойчев Иванов - ОД на МВР-Русе,
2. Здравко Иванов Арменчев - ОД на МВР-Добрич,
3. Николай Георгиев Стойчев - ОД на МВР Русе.

VІ. ГЕНЕРАЛНО ИНДИВИДУАЛНО КЛАСИРАНЕ
1. Здравко Иванов Арменчев  - ОД на МВР-Добрич,
2. Живко Георгиев Желев - ОД на МВР-Добрич,
3. Ивайло Григоров Богданов - ОД на МВР-София.

VІІ. ГЕНЕРАЛНО ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ
1. ОД НА МВР ДОБРИЧ /І отбор/,
2. ОД НА МВР РУСЕ,
3. ОД НА МВР ДОБРИЧ /ІІ отбор/.

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНЦИ - ПЪРВЕНЦИ В "ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди