изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:00 EEST
Отварят сметище на „Дондуков“    
Новини
Боклукът – на бул. „Дондуков“, ако правителството не изпрати апликационната форма към Европейската комисия за отпускане на средствата.


Това каза кметът на София Бойко Борисов при откриването на 7-ма детска градина в кв. „Гоце Делчев“ в столицата, предаде БГНЕС. Преди две години той отново се закани да пренесе балите пред сградата на Министерския съвет. Тогава премиерът Сергей Станишев се закани, че боклукът на София няма да се складира в рудник "Иван Русев" - обещано място от цялото държавно ръководство.
Борисов обясни, че общината е изпълнила всичките си задължения за справяне на кризата с боклука и оттук нататък всичко било в ръцете на управляващите.
"Когато ние си решихме проблема, направихме проекта, Брюксел го одобри и договорихме парите, те трябва да напишат една апликационна форма - един лист хартия, който трябва да изпратят в Брюксел, за да одобрят парите, те се сетиха, че другите общини не са готови", продължи Борисов, цитиран от БТА.
Ако управляващите не направят нищо, столичният боклук ще бъде стоварен на „Дондуков“ или при виновниците за кризата с него.
Възможността за изграждане на инсталация с европейски пари трябва сериозно да се обмисли и обсъди, е мнението на вицепримера Меглена Плугчиева. Според нея ако се изгради инсталацията за София само с пари на ЕС по Оперативната програма "Околна среда", то от 367 млн. евро предвидени за България, малко повече от 1/3 трябва да отидат за изграждане на завода в столицата.
Днес Борисов риторично попита: "Що за възпитание, що за управленска практика и воля е това Меглена Плугчиева да се изказва всеки ден по мой адрес, при положение, че държавата не усвои стотици милиони евро по фондовете и сега, когато София се пребори за своите пари, те се сетиха, че има и други общини?".  dir.bg
 


Сходни връзки

Отварят сметище на „Дондуков“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди