изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:29 EEST
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ВЗЕТИ ПАРИ ОТ ФОНД “ЗЕМЕДЕЛИЕ”    
Ред и сигурност

Условни присъди постанови Районният съд в Добрич на четирима обвиняеми в дело за неправомерно получена субсидия от ДФ „Земеделие”. Веселин Стойчев (34), Севдалин Димитров (35), Христо Стойков (33) получиха по три години “лишаване от свобода” с 5-годишен изпитателен срок, а Венцислав Първанов (42) ще изтърпи 1,6 г. “лишаване от свобода” с 4-годишен изпитателен срок. Подсъдимите получиха забрана за различен срок от време да упражняват търговска дейност. Прокурорът по делото Георги Костадинов съобщи, че четиримата мъже с подправени документи са кандидатствали за субсидия за закупуване на амониева селитра през 2003 година.



 От събраните по делото доказателства обвинението смята, че всеки един от обвиняемите е получил неправомерно тор, производство на завода в Девня, като общото количество на амониевата селитра е 582 806 тона. Към него момент цената на 1 тон тор от този вид възлизала на 301 лв. За да бъде одобрена и получена тази субсидия, в ДФ „Земеделие” са представени фалшиви документи, изготвени от Веселин Стойчев, който призна вината си. Използвани са фалшиви печати на нотариуси, на службите по вписванията в Районните съдилища в Добрич и Балчик и др. Обвиняемите представяли документи за арендовани земи, за които е предназначен торът.

По време на съдебното заседание вчера защитата на подсъдимите пледира, че въпреки подписаните приемно-предавателни протоколи, става въпрос за документна измама, но липсват доказателства за реално, фактическо притежание на материала, в случая - амониевата селитра.

Представителят на държавното обвинение Пламен Костадинов сподели, че подсъдимите са действали с пряк умисъл като неправомерно са получили тора. В действията им е имало замисъл, подготовка и осъществяване на престъплението. Подсъдимите не се признаха за виновни. Само Стойчев заяви, че е изготвил множество фалшиви документи. НДТ

 


Сходни връзки

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ВЗЕТИ ПАРИ ОТ ФОНД “ЗЕМЕДЕЛИЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди