изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:07 EEST
Д Е К Л А Р А Ц И Я на делегатите на ІV-тия редовен конгрес на Българската работническо- селска партия    
ПолитикаНие, участниците в ІV –тия конгрес на БРСП, изразяваме дълбоката си тревога от продължаващото разединение на работническото и комунистическо движение в България. Това положение се създаде благодарение най-вече на „усилията” на несменяемия „вожд” Владимир Спасов и продажникът  Александър Паунов.

                                        

 

 

Досега сме предлагали много пъти, да се подготви и приеме нов Устав, приемлив за всички останали партии и за напусналите двете партии членове, за да се спре това деление на марксисти, сталинисти, троцкисти, анархисти, маоисти и т.н. Естественото е да се даде право на всяко идейно течение да съществува в новата обединена партия. Тази идея среща бясна съпротива от  страна на тъй  наречените „бетонни” глави – старите партийни кадри, свикнали със сталинската дисциплина в партията. Нима БСП се разпадна след като допусна това правило в устава си? Защо  не се осъзнава , че сме в опозиция и дълбока криза, вследствие на разпада на източно-европейската социалистическа система? Срещу нас действат както откровено десните сили , така и представящата се за лява партия БСП. В такъв случай, кое ще ни върне увереността и самочуствието- единствено умножаване и сплотяване на редиците.

Българската работническо-селска партия не веднъж е декларирала, че поставя на първо место въпроса за възможността, вътре в обединената партия, да се дебатира, да се доказва, да се утвърждават добрите идеи, а на второ место „кой ще води бащина дружина”.

Възможно ли е да се критикува на събрания, действията на ръководните органи. По устав може, но практиката в монолитната партия  доказа, че не може. Затова се заговори сред хората „Критикувай смело и се стягай за село”. Затова старата БКП се превърна в партия на послушковци и кариеристи. Липсата на други партии още повече утежни положението на БКП. При съществуването на идейни течения, наказването  на партиен член само със съгласието на ръководството на идейното течение, ще позволи  на партийните членове да се освободят от най –страшната болест-СТРАХЪТ. Страх от изключване, страх от уволнение, страх от оставане без препитание, най вече за семейството.

Прогресът е немислим без сблъсъци и надпревара в идеи, както между  титаните на човешката мисъл, така и между обикновените хора.

Ние делегатите на ІV-тия конгрес на БРСП призоваваме :

  1. Ръководствата на работническите и комунистически партии в най-кратък срок да подготвят приемлив за всички комунисти Устав.
  2. На предстоящите парламентарни избори да се излезе с обща листа;
  3. Всеки член на работническа или комунистическа партия в работоспособна възраст е длъжен да членува в гражданско сдружение „Български работнически съюз”;
  4. Всички масови мероприятия да се провеждат съвместно и от името на сдружението;
  5. Най късно до края на 2010 година да се проведе обединителен конгрес.

 

Капиталистическата система не е вечна. Има по справедлива система и тя се нарича социализъм. Истинския, марксовия социализъм- не този който беше у нас до 1989 г.. Добре ще е скелетът на този социализъм да е съгласуван и  приет от всички комунисти в България. Ако човек знае за какво се бори, той ще вложи повече усилия в борбата!

 

“Земята ще бъде рай!

 Ще бъде!”

28 септември 2008 г.

гр. Варна                                    от името на всички  делегати:

                                                    Председателстващ  конгреса : /п/

                                                                                                    / Марина Стоименова/

 


Сходни връзки

Д Е К Л А Р А Ц И Я на делегатите на ІV-тия редовен конгрес на Българската работническо- селска партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди