изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:12 EEST
Футбол: Преди днешните срещи от Шампионската лига (ОБЗОР)    
Спорт Манчестър. Днес ще се изиграят 8 срещи от втория кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Всички двубои са с начален час 21:45, а мачът между Зенит и Реал Мадрид започва от 19:30 ч заради атмосферните условия в Русия. Димитър Бербатов ще е титуляр за Манчестър Юнайтед тази вечер срещу Олборг, докато другият българин в Лигата Владислав Мирчев най-вероятно ще бъде оставен на резервната скамейка на БАТЕ в мача срещу Ювентус.


Група „Е”
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ОЛБОРГ
Димитър Бербатов и Пол Скоул попаднаха в групата на Манчестър Юнайтед за мача на тима срещу Олборг утре от 21:45 часа българско време. Бербатов ще има възможност да дебютира за своя тим в Шампионската лига този сезон, а Пол Скоулс се връща на терена в състава след като изтърпя наказание. Скоулс пропусна последния мач на тима срещу Виляреал след наказание, докато Бербатов имаше проблеми с коляното и не успя да вземе участие в мача. Гари Невил и Оуен Харгрийвс няма да участват в този мач. Майкъл Карик (глезен) и Томаш Кушчак (слабини) също няма да бъдат използвани от Фъргюсън. Сър Алекс ще търси победа в този мач, тъй като неговият тим не успя да победи у дома Виляреал и завършиха 0:0. Според английския вестник ”Индипендънт” Бербатов ще бъде на върха на атаката за Манчестър Юнайтед, като ще бъде подпомаган по фланговете от Уейн Рууни и Кристиано Роналдо. Олборг спечели точка при гостуването на Селтик в първия кръг, а в първенството на Дания тимът е на 10-о място от 12 отбора със 7 точки. Наказан за мача е Микаел Якобсен, Микаел Беушамп ще е в титулярния състав, а Каспер Бьогелунд има контузия и е под въпрос. Ето и вероятните състави на двата тима:
ОЛБОРГ (4-1-3-2): Заза – Бьогелунд, Олферс, Бойшамп, Педерсен – Аугустинусен – Еневолдсен, Йохансон, Дю – Кърт, Сагановски;
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1): Ван дер Сар – Браун, Фърдинанд, Видич, Евра – Скоулс, Флетчър – Роналдо, Рууни, Нани – Бербатов.

ВИЛЯРЕАЛ - СЕЛТИК
Виляреал приема Селтик във втора среща от група „Е” на Шампионската лига. Мачът ще се играе тази вечер от 21:45 часа на стадион „Ел Мадригао”. Домакините започнаха отлично новия сезон, като в испанската лига “BBVA” тимът заема 2-о място с 13 точки, колкото има и лидерът Валенсия. В първия си мач в Лигата Виляреал завърши 0:0 при гостуването си на Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд”. Мачът ще пропусне Матиас Фернандес, а не напълно възстановен от контузия е Нихат. Атаката ще се води от Роси, а основните футболисти в халфовата линия ще са Пирес, Касорла и Сена. Шотландският Селтик не успя да победи Олборг в първия си мач, а в шампионата изостава с 3 точки от лидера Рейнджърс. Гари Колдуел се завръща в състава, след като в последния шампионатен мач не игра заради наказание. Мениджърът Гордан Страхан ще избира в последния момент, дали Самарас или Венегоор ъф Хаселинк ще водят атаката на тима.

Класиране в група „Е”
1. Манчестър Юнайтед 1 т.
2. Виляреал 1 т.
3. Селтик 1 т.
4. ААБ Олборг 1 т.


Група „F”
ФИОРЕНТИНА - СТЯУА
Фиорентина посреща във Флоренция Стяуа (Букурещ) в среща от група F във Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа на стадион „Артемио Франки”. Треньорът Чезаре Прандели няма проблеми с наказани футболисти за този мач. Мануел Паскуал е с контузия, а Лусиано Дзаури под въпрос. Атаката ще се води от Джилардино и Муту, което означава, че Йоветич ще е резерва. Банел Николита се завръща в състава на Стяуа, но Петре и Радой ще останат резерви, въпреки че се възстановиха от контузиите си. В първия кръг на Лигата Стяуа загуби от Байерн, докато Фиорентина завърши наравно с Лион.

Байерн без Лел и Ван Буйтен срещу Лион
Стадион „Алианц Арена” в Мюнхен е домакин на срещата от група F във Шампионската лига между Байерн и Лион. Представянето на Байерн в немската Бундеслига е доста слабо, като от 6 мача тимът на Юрген Клинсман е спечелил 8 точки. В Лигата Байерн стартира с победа като гост на Стяуа и феновете се надяват на нови 3 точки срещу френския шампион. Контузени в отбора за срещата са Алтинтоп, Лел и Ван Буйтен. Лион имат 6 победи от 7 мача в Лига 1, а двубоят пропускат Сантос, Гросо и Клерк. Бензема ще води атаката на отбора, подпомаган по двата фланга от Гову и Кейта.


Класиране в група „F”
1. Байерн 3 т.
2. Фиорентина 1 т.
3. Лион 1 т.
4. Стяуа Букурещ 0 т.


Група „G”
ФЕНЕРБАХЧЕ - ДИНАМО (КИЕВ)
Фенербахче и Динамо (Киев) ще спорят един срещу друг днес от 21:45 часа в Истанбул в среща от група F на Шампионската лига. Треньорът на домакините Луис Арагонес е поставен под натиск заради слабите игри на отбора и ако иска да запази поста си, ще трябва да спечели 3 точки от срещата. На вратата на тима се завръща Волкан Демирел, а аут за двубоя са Дейвид и Ведерсон. Фенербахче загуби от Порто в първия си мач за сезон 2008/2009. Динамо пък завърши 2:2 с Арсенал в първия кръг, а треньорът Юри Семин няма да може да разчита на Юсуф, Милевски, Гусев и Кореа, които са с контузии. Вукойевич ще е основният коз в халфовата линия, докато Бангура ще води атаката.

АРСЕНАЛ - ПОРТО
Шампионът на Португалия Порто гостува на Арсенал в среща от група G на Шампионската лига. Порто записа победа над Фенербахче в първия си мач в Лигата, докато Арсенал завърши наравно с Динамо в Киев. Домакините от Лондон загубиха последния си мач от Висшата лига именно на „Емиратс Стейдиъм” от новака Хъл Сити. Въпреки загубата Арсен Венгер най-вероятно ще заложи на състава от този мач, като Сеск, Денилсон, Уолкът и Насри ще си партнират в халфовата линия, а Адебайор и Ван Перси ще водят атаката. За гостите от Порто в състава се завръща капитанът Лучо Гонсалес. Най-голяма заплаха за вратата на Алмуния ще има от голмайстора Лисандро Лопес, както и от национала Раул Мерейес.

Класиране в група „G”
1. Порто 3 т.
2. Арсенал 1 т.
3. Динамо Киев 1 т.
4. Фенербахче 0 т.


Група „Н”
ЗЕНИТ - РЕАЛ (МАДРИД)
Носителят на Суперкупата на Европа и Купата на УЕФА Зенит (Санкт Петербург) приема испанския шампион Реал (Мадрид) в Шампионската лига. В първите си срещи от Лигата, Зенит загуби гостуването си на Ювентус, а Реал победи БАТЕ с 2:0. Треньорът на руския отбор Дик Адвокаат няма кадрови проблеми, след като Широков и Теке се възстановиха от контузиите си. Погребняк ще води атаката, а зад него ще действат Аршавин и Дани. За гостите от Мадрид Пепе и Де ла Ред са наказани за двубоя, а Снайдер, Гаго и Гути са контузени. Раул най-вероятно ще е резерва, а в атака ще започнат Игуайн и Ван Нистелрой.

БАТЕ - ЮВЕНТУС
БАТЕ (Борисов) приема Ювентус в мач от група H на Шампионската лига. Отстранилият Левски тим от Беларус ще преследва първа победа в най-комерсиалния европейски клубен турнир, след загубата от Реал на „Сантиаго Бернабеу”. Наказан за домакините е получилият червен картон в Мадрид Анри Кагуш, а българинът Владислав Мирчев най-вероятно ще бъде оставен на резервната скамейка. За гостите от Торино мачът пропускат Трезеге, Дзебина, Дзанети, Поулсен, Буфон и Андраде, а в състава се завръща Кнйежевич. На вратата ще е Манингер, а в атака до Дел Пиеро ще е Амаури. В първата си среща от груповата фаза тимът на Клаудио Раниери записа победа над Зенит.

Класиране в група „Н”
1. Реал Мадрид 3 т.
2. Ювентус 3 т.
3. Зенит 0 т.
4. БАТЕ 0 т.


Програма за днешните срещи в Шампионската лига:
Група „Е”
ААБ Олборг – Манчестър Юнайтед
Виляреал - Селтик

Група „F”
Фиорентина – Стяуа Букурещ
Байерн - Лион

Група „G”
Арсенал – Порто
Фенербахче – Динамо Киев

Група „Н”
БАТЕ – Ювентус
19:30 ч Зенит – Реал Мадрид

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: Преди днешните срещи от Шампионската лига (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди