изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:07 EET
1000 лв. награда за глобения полицай, спасил флага    
Общество
Сдружение „Плиска”, чийто председател е проф. Божидар Димитров, ще връчи почетна грамота и парична награда от 1000 лева на полицая, който вчера беше осъден да плати такава глоба, защото ударил роми, скъсали националния флаг.


Младши инспектор Митко Чавдаров от ямболското село Бояджик беше освободен от наказателна отговорност от Военноокръжния съд, но му бе наложена административната санкция. Заради нея той може да бъде уволнен по Закона за МВР.
При инцидент през февруари Чавдаров попречил на пияни ромски младежи, които сваляли знамето от пилона в селското училище. На другия ден ги привикал в кметството да дават обяснения. След това те се оплакали, че им бил нанесен побой. Прокуратурата е отказала да образува дознание срещу тях, защото нямало доказателства, че те са поругали трикольора.
„Аз съм много възмутен от решението на Военния съд в Сливен. Ако беше граждански съд, мога да го приема. Но един военен съд, в който военните знаят какво означава българското знаме, да вземе такова решение по отношение на един полицай, който достойно е защитил честта му – това не мога да го разбера. Не мога да разбера какво става с армията, отстъпила ли е от традицията и миналото?”, коментира пред Фокус Божидар Димитров, който е и директор на Националния исторически музей.
Междувременно от агенция "Фокус" обявиха, че ще платят глобата, наложена от съда на полицай Митко Чавдаров, ако при обжалването санкцията бъде потвърдена. Дир.бг
 


Сходни връзки

1000 лв. награда за глобения полицай, спасил флага | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди