изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:07 EET
Тел. 112 вече работи навсякъде    
Новини
Телефон 112 от днес има 100% национално покритие.


Това съобщиха от Министерството на Извънредните ситуации, цитирани от БТА. Това е станало със старта на последните два центъра на спешния номер в Кърджали и Варна, които от 8 часа тази сутрин покриват областите Кърджали, Пловдив, Смолян, Хасково, Пазарджик, Варна, Добрич, Шумен и Търговище.
С това изграждането на системата в страната приключи и телефон 112 става достъпен от всяка точка на страната. Освен със Спешна медицинска помощ, Полиция, Гражданска защита и Пожарна безопасност и спасяване, центърът във Варна работи и с Координационния център на Морска администрация в града. Операторите в двата центъра владеят английски, немски, френски, руски, турски, румънски, гръцки и арабски езици.
Шестте центъра от Националната система 112 са оборудвани с най-модерната компютърна и комуникационна техника. В тях успешно са внедрени информационно-комуникационните системи, чрез които се осъществява свързването на отделните служби както помежду им, така и между отделните областни градове.
С осигуряването на национално покритие на тел. 112 България изпълни и изискването на Европейския съюз за локализиране на повикващия от същия номер.
Eдин от новозабаротилите регионални центрове за спешни повиквания е този в Кърджали. В първите часове обаче са регистрирани над 35 фалшиви обаждания, предимно на деца, които знаят, че набирането на спешния номер е безплатно. Това коментира директорката на центъра Елена Паскалева. Първото обаждане за спешна медицинска помощ е било от Пловдив. От днес работи и регионалният център във Варна. Дир.бг
 


Сходни връзки

Тел. 112 вече работи навсякъде | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди