изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:49 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА КООПЕРАЦИЯТА ЩЕ НИ СПРЕ ВОДАТА, ЗАЩОТО "ВиК" ИМ ДЪЛЖИ ПАРИ    
ОбществоЗа това алармира Марийка Димитрова от Божурово - от името на кмета на селото Мюзефер Асан и жителите му

За помощ към редакцията на НДТ се обърнаха жителите и кметът на село Божурово. "Имаме проблем, с който сами не можем да се справим. В селото имаме водоизточник, който на база сключен договор между кооперация "Заря" в селото и "ВиК" - Добрич, се стопанисва от кооперацията, за което "ВиК" заплаща. Председателят на кооперацията обаче Стоил Желев заяви, че от понеделник ще остави селото без вода, защото водното дружество му дължи за поддръжката на водоизточника 40 хил. лв., които не плаща, а в момента кооперацията има нужда от парите" - разказа М. Димитрова. Тя допълни, че с проблема са запознати кметът на община Добричка Петко Петков и областният управител Ердинч Хаджиев. "Разбрахме, че е имало среща между председателя на кооперацията и Величко Василев, но управителят на "ВиК" не се явил. Ние си плащаме водата на дружеството, а то не плаща на кооперацията" - допълни още М. Димитрова.
Обърнахме се към управителя на "ВиК" с въпроса колко пари дължи на кооперацията в Божурово и знае ли, че има риск водата в селото да бъде спряна, защото дружеството е длъжник на селската кооперация. "Изненадан съм от това, което чувам и от Вас научавам за това, че в Божурово има проблем. Вярно е, че кооперацията се грижи за водоизточника, защото сондажът е на тяхна територия и е вярно, че им дължим пари. Но е вярно и това, че селото не си плаща водата. Към момента Божурово дължи на "ВиК" 48 700 лв. без лихвите, докато нашите задължения са около 15 - 16 хил. лв. С председателя на кооперацията в селото винаги сме се разбирали и досега не е имало проблеми в съвместната ни работа, но никой не е искал и не е провеждал специално среща с мен или с някой друг от фирмата по този повод. Сигурен съм, че като седнем на разговори, ще постигнем разбиране по проблемите с председателя на кооперацията в Божурово".
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА КООПЕРАЦИЯТА ЩЕ НИ СПРЕ ВОДАТА, ЗАЩОТО "ВиК" ИМ ДЪЛЖИ ПАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди