изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:15 EEST
СЪС СТАРТА НА 112 ОЧАКВАТ НАМАЛЯВАНЕ НА ФАЛШИВИТЕ СИГНАЛИ    
НовиниВарненският център ще обслужва от днес и Добрич. Ръководители на спешни звена се надяват телефонният терор да отпадне

От днес тел. 112, който заработи във Варна, трябва да обслужва и Добрич. Директорът на "Гражданска защита" - Добрич Живко Гочев, заяви, че към момента е решено телефонът да няма оператори за Добричка област, а обажданията да се приемат от оператори в морската столица, които да насочват съответните екипи на службите на адреси, подадени на телефона.
Със старта на специализирания единен номер за спешни повиквания ще можем да викаме лекар, полицай, огнеборец, като адресът трябва да е подаден до 30 секунди след приключване на разговор с оператора и съответния екип да тръгне към нуждаещите се или попаднали в бедствие. Доколко обаче ще стигнем американците, както пееше Тодор Колев в една песен, които имат своя единен номер 911, ще покаже времето.
Надеждата на хората е, че поне сега - като повикат линейка през този номер, тя наистина ще дойде и то навреме.
В същото време очакванията на специализираните служби с пускането на единния номер е да намалеят фалшивите сигнали.
Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в добричката болница д-р Огнян Господинов заяви: "Искрено се надявам с въвеждането на този единен номер да намалее телефонният терор. На дежурство средно, макар че не съм водил точна статистика, имаме по около 50-ина фалшиви сигнала. Предимно са подавани от деца, които си играят, дори понякога с часове гласовете, които се обаждат, са едни и същи". Според него, проблемът с фалшивите сигнали към спешните номера ще се реши с въвеждането на санкции, което е предвидено и със старта на новия единен номер за спешни повиквания, който ще позволява проследяване на обажданията.
За такъв проблем почти постоянно алармират и пожарникарите. Последният случай, при който деца бяха подлудили огнеборците от Тервел, бе в началото на годината. Тогава 4 момчета на възраст между 11 и 15 години бяха подлудили огнеборците с по 50-60 обаждания за час с фалшива тревога.
 


Сходни връзки

СЪС СТАРТА НА 112 ОЧАКВАТ НАМАЛЯВАНЕ НА ФАЛШИВИТЕ СИГНАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди