изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:45 EEST
В "ДОБРОТИЦА" ЗАМИРАСА НА МОРЕ    
ОбществоТежка авария остави квартала без вода във вторник вечерта. Некъпани тръгнаха за работа жителите му и в сряда

В следобедните часове във вторник авария на "ВиК" в кв. "Добротица" наводни не само част от квартала, но и бул. "25 септември". Хора от жилищния комплекс разказаха, че течът започнал около обяд, но едва около 16 часа се появил екип на водното дружество, който се заел с ремонта. За да може да бъде отстранена аварията, работниците пуснали да изпразнят системата през намиращия се в квартала пожарен кран. Това обаче се превърна в истинска атракция за дечурлигата, които се купчеха на тумби около близо метър високия воден стълб. В същото време живеещите в района на аварията домакини проклинаха, че вечерта не могат да отметнат къщната работа, а мъжете, събрани пред гаражите си, яростно коментираха: "Не два,  и пет лева ще ни стане водата. Може да се намери и друг начин". Самите водомайстори също бяха нападани от кварталците с думите "Защо не спрете водата, кой ще я плаща, пак ние". Групата търпеливо обясняваше, че след като не минава през водомер, тази вода не се плаща от потребителите. Въпреки обещанията животворната течност да потече от чешмите по апартаментите, жителите на "Добротица" така и не дочакаха вечерта това да се случи. За съжаление - освен, че си легнаха заливосани, вчера също тръгнаха на работа некъпани и небръснати.
Мекото време и обилната вода дори донесоха привкус на море във въздуха, който и вчера продължи да се носи над квартала, защото водният фонтан по обяд отново бликаше и събираше като магнит хлапетиите, върнали се от училище.
Вярно, че водопроводната мрежа е от миналия век, както и това, че не сме достигнали съзнанието на европейците да си плащаме сметките. Но е факт и друго - калкулирането на водните загуби в крайната цена за потребителя. Сигурно в белите държави вече има измислени начини как да се отстрани една водна авария без да се загуби толкова от живителната течност, която с годините, според статистиките, все повече става кът у нас и на планетата.
Управителят на дружеството Величко Василев заяви, че проблемът в квартал "Добротица" е изключително сериозен, защото се е оказало, че има четири аварии през няколко метра пред бл. 40 и още една пред бл. 35. Вечерта във вторник около 21.30 ч. живеещите в блоковете се оплакали, че водомайсторите им вдигат шум с работата си и затова те преустановили. Вчера от сутринта се работеше на обектите, като Василев гарантира вечерта водоподаването да бъде възстановено. "Още веднъж обаче апелирам към всички - да плащат редовно сметките си, за да разполагаме със средства и да можем качествено и бързо да отстраняваме възникналите повреди" - каза той пред репортер на вестника.
 


Сходни връзки

В "ДОБРОТИЦА" ЗАМИРАСА НА МОРЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.26 секунди