изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:58 EET
ПРОЕКТ "ИНТЕГРОМА" ЩЕ ПОДПОМАГА МЛАДИ РОМСКИ ТАЛАНТИ    
Новини Община Добрич стартира проект "ИНТЕГРОМА - Създаване на условия в Добрич за развитие и интеграция на млади таланти от ромски произход в областта на науките, изкуствата и спорта с активното участие и подкрепа на техните родители и учители".

 Той се финансира от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Стойността му е 80 260 лева, а партньор на общината е читалище "Романодром". Програмата продължава 19 месеца. За периода от юни тази година до ноември 2009 в проекта ще участват 40 деца, 75 родители и 16 учители. Децата са на възраст от 8 до 13 години и са ученици от основните училища - донори - "Й. Йовков", "П. Волов", "Н. Вапцаров" и "От. Паисий". Те ще могат да кандидатстват и да продължат образованието си в средно-образователните приемни училища - "Кл. Охридски", "Д. Габе", "Г. Раковски" и Хуманитарна гимназия. Дейностите по проекта предвиждат и изграждане на интеграционен център за създаване на благоприятна мултикултурна среда. Той ще се помещава в ОУ "Отец Паисий" и ще бъде оборудван с технически, учебни и образователни средства. С децата и родителите ще работят учители от приемните и донорски училища, психолози, ромски медиатори, педагогически съветници, експерти по образование. Заложената методика ще се основава на проучване, анкетиране, консултиране, обучение.
 


Сходни връзки

ПРОЕКТ "ИНТЕГРОМА" ЩЕ ПОДПОМАГА МЛАДИ РОМСКИ ТАЛАНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди