изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:54 EEST
ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ НАБЛЮДАВАТ РИСКА ПРИ РАБОТА С ТЕЖЕСТИ    
НовиниПо Националната програма за намаляване на риска при работа с тежести работи през септември и октомври областната дирекция "Инспекция по труда", съобщиха от там.

През миналата година имаше такава акция. Тя бе насочена към сферата на здравеопазването и транспорта. Сега трудовите инспектори следят за риск при работа с тежести в секторите "строителство" и "търговия". Извършват се проверки, прави се и разяснителна кампания. Предвижда се разпространяване на брошури и плакати с тази цел. Но след като те пристигнат от Полша.
От Инспекция по труда напомниха, че има ограничения на тежестите, с които трябва да се работи. За мъжете ограничението е 50 кг, а за жените - 35 кг. Според трудовите инспектори обаче, по-важно е да се извършват качествени медицински прегледи на работниците.
Общо 105 проверки с различна насоченост са извършили инспекторите през септември на територията на областта. Съставени са 115 акта за нарушения.
 


Сходни връзки

ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ НАБЛЮДАВАТ РИСКА ПРИ РАБОТА С ТЕЖЕСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди