изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:08 EEST
THE END - ЕКШЪНЪТ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ В КРУШАРИ ЗАВЪРШИ С УСЛОВНА ПРИСЪДА    
Ред и сигурност3 години условно "лишаване от свобода" с петгодишен изпитателен срок получи 50-годишния Дойчин К. Тодоров от Окръжния съд в Добрич. Той бе признат за виновен, че на 22 февруари 1998 г. е нарушил обществения ред и е възпроизвел изстрел в дискотека в село Крушари, а по-късно по хулигански подбуди и със средства опасни за живота направил опит да умъртви три лица - единият от тях сержант от МВР.

Съдът удовлетвори гражданския иск на единия от пострадалите - силистренеца Георги Бакърджиев. Тодоров трябва да му изплати обезщетение от 10 000 лв. за причинените му неимуществени вреди, ведно със законната лихва от датата на инцидента до окончателното изплащане на сумата. 

От пресцентъра на съда заявиха, че петчленен състав разгледа повторно наказателното дело срещу Тодоров, след като Варненският апелативен съд отмени на 2 юли 2008 г. наложената от първоинстанционния съд първоначална присъда, заради процесуални нарушения, ограничаващи правото на защита на подсъдимия. По искане на подсъдимия вчера делото бе гледано в условията на съкратено съдебно следствие, при което той признава всички факти по обвинителния акт и дава съгласие да не бъдат разпитвани свидетелите и вещите лица.

В пледоарията си вчера прокурорът по делото поиска Тодоров да бъде наказан с 8 години "лишаване от свобода" за трите опита за убийство и с 2 години за хулиганското му поведение в дискотеката.

Адвокатът на Тодоров пледира съдът да приеме, че подзащитния му е нарушил пределите на неизбежната самоотбрана поради страх или притеснение за себе си и придружаващите племенник и работник, когато е стрелял, за да освободи пътя си в с. Крушари и, за да сплаши последвалите го при фургона. Според извършената преди 10 години съдебно-психиатрична експертиза, Тодоров е изпитвал страх и паника, и не е можел да планира действията си. Защитата поиска условна присъда като посочи, че през последните 10 години, той е добре е осмислил поведението и грешките си.  

В последната си дума подсъдимият признава, че е сторил грешка и изрази съжаление за случилото се.

До влизане в сила на присъдата Тодоров остава с мярка за неотклонение "Парична гаранция" от 300 лв.

Присъдата подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд в срок от 15 дни.

НДТ припомня, че обвиняемият многократно изтъкваше причини през последните години да отлага делото. Екшънът преди 10 години стана популярен като един от най-брадатите процеси, на който вече се видя краят. НДТ 

 


Сходни връзки

THE END - ЕКШЪНЪТ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ В КРУШАРИ ЗАВЪРШИ С УСЛОВНА ПРИСЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди