изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:10 EEST
ЦЕНАТА НА БРАШНОТО Е ПО-НИСКА С 10-12 НА СТО    
ИкономикаЦената на брашното, което в момента продават мелниците, е спаднала с 10-12 на сто, съобщи за НДТ регионалният ръководител на браншовата организация на хлебопроизводителите и сладкарите в Тошко Няголов.

 "Според мен, независимо, че се вдигнаха горивата, до края на октомври няма да има нова цена на хляба. Хлебното брашно вече се търгува в рамките на 650 лв./т до 680 лв./т, а това за закуски и сладкарски изделия върви между 750-770 лв./т" - допълни  Няголов. Производителят заяви още, че на пазара може да се намери и по-евтино брашно по 500 лв./т, но с неизвестен произход и тогава задължително хлебопроизводителите трябва да добавят подобрители, за да са сигурни, че ще могат да произведат хубав хляб. Според него, браншът вече избягва да купува такива брашна, тъй като лицензираните мелници предлагат продукция с добри качества. Въпреки добрата като количество реколта тази година от пшеница, качеството й за производство на хляб не е на достатъчно ниво и затова мелниците добавят подобрители, коментира още Няголов.
 


Сходни връзки

ЦЕНАТА НА БРАШНОТО Е ПО-НИСКА С 10-12 НА СТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди