изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:08 EEST
ВАС ОТМЕНИ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА В ДОБРИЧ ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ В БЕНКОВСКИ    
Ред и сигурностВърховният административен съд отмени решението на Административния съд в Добрич от 28 юли т.г. за касиране на изборите от частичния вот в село Бенковски.

Върховните магистрати потвърждават решението на Общинска избирателна комисия – Добричка, с което Зелиха Ахмет Караали е обявена и избрана за кмет на кметство с. Бенковски в проведените на 5 юли т.г. частични избори.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме ви, че това лято административните магистрати в Добрич за втори път решиха, че изборът за кмет на село Бенковски е недействителен. Мотивът им бе, че на частичния вот в началото на юли бюлетината не е била по утвърдения стандарт. Кандидатът на ДПС Зелиха Караали, която спечели изборите, е трябвало да бъде под 4, а в отпечатаната бюлетина е останала под 6. От ГЕРБ атакуваха изборния резултат и заявиха, че вотът е опорочен и манипулиран. Според тях, това не е техническа грешка, а умишлено сторено, тъй като на изборите в края на м.г. партията на Ахмед Доган била под №6.  По този начин "вносните" избиратели били улеснени.

От ГЕРБ поискаха да бъде направена експертиза, която да установи доколко лицата, вписани в избирателните списъци в Бенковски, имат настоящ адрес в селото. По данни на ГРАО, съдът установи, че 77 от гласоподавателите в две секции са с настоящ адрес в Турция.

В Бенковски се проведоха частични избори за кмет, тъй като вотът от есента беше касиран. Тогава графологична експертиза установи, че 16 души не са упражнили правото си на вот, но са вписани в изборните документи като гласували. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ВАС ОТМЕНИ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА В ДОБРИЧ ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ В БЕНКОВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди