изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:17 EEST
ЗАБЕГНАЛА В ГЕРМАНИЯ ПОЛУЧИ ЗАТВОР ЗА ИЗМАМА С ДОКУМЕНТИ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич допусна замяна на наложено наказание "пробация" на 23-годишната Веселина Ст. Савова с „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца и 11 дни при ефективно изтърпяване.

Делото се гледа в отсъствието на осъдената, която в началото на годината е напуснала България, без да посочи уважителна причина и да остави настоящ адрес.

Добричкият районен съд е наложил на Савова три пробационни мерки - „задължителна регистрация по настоящ адрес” и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца и „безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа годишно за две поредни години”, след като я признава за виновна за измама с документи. На 18 декември м.г. младата жена е била принудително доведена в пробационната служба и започнала изпълнението на наказанието. На 26 февруари т.г. обаче тя спира да го изпълнява и напуска страната. По искане на Пробационния съвет Савова е била обявена за общодържавно издирване. Известно е, че живее  и работи в момента в Германия. Пробационен съвет - Добрич е предложил наложеното й наказание „пробация” да бъде заменено с ефективно „лишаване от свобода”, тъй като осъдената е прекъснала грубо изпълнението му.

Добричкият окръжен съд уважи искането, тъй като Савова не изпълнява наложеното й пробационно наказание, не е представила уважителни причини за това и е трябвало да бъде издирвана. Тя  умишлено е допуснала неизпълнение за период от 1 година, 4 месеца и 22 дни. Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване в срок от 7 дни пред Апелативен съд - Варна. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАБЕГНАЛА В ГЕРМАНИЯ ПОЛУЧИ ЗАТВОР ЗА ИЗМАМА С ДОКУМЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди