изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:01 EEST
БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ПРОВЕРИХА ГКПП-ТА В ОБЛАСТТА    
Ред и сигурностСлужители на дирекция "Инспекторат" на МВР и колегите им от главна дирекция "Антикорупция" на  МВР и административната реформа на Румъния проведоха съвместна проверка на смесените гранични звена, които осъществяват граничен паспортно-визов контрол, съобщи сайтът на вътрешното министерство.

 В края на септември тя е обхванала ГКПП Кардам-Негру вода, ГКПП Дуранкулак-Вама веке и ГКПП Силистра-Остров. Целта на операцията бе ограничаване и недопускане на корупционни прояви, повишаване на ефективността от последващия контрол и активизиране на професионалната лоялност на служителите, посочват от МВР. Проверката е извършена в съответствие с подписания през юли съвместен план за действие и сътрудничество между българската и румънската дирекции.
В някои от посочените гранични пунктове е констатирано, че служители, които осъществяват граничния паспортно-визов контрол, носят в себе си сума, надвишаваща максимално регламентираната такава в заповедта на директора на главна дирекция "Гранична полиция". Констатираното е също нарушение на вътрешно ведомствената нормативна база, която регламентира дейността на служителите от "Гранична полиция". На служителите, извършили нарушенията, ще бъдат наложени  административни и дисциплинарни наказания, след като се извърши допълнителна служебна проверка.
От дирекция "Инспекторат" на МВР съобщават, че тези съвместни проверки ще продължат и в бъдеще. НДТ

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ПРОВЕРИХА ГКПП-ТА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди