изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:42 EEST
Първи сняг    
Времето
Сняг вали в района на хижа „Алеко”, Черни връх и на Боровец, съобщи дежурният в Планинска спасителна служба към БЧК.


Около хижа „Алеко” има снежна покривка между 3 и 5 см, като снеговалежът продължава и сега. Ветровито е, има и мъгла и условията не са подходящи за туризъм. На връх Мусала има гръмотевична буря, съобщиха още от службата, цитирани от Фокус.
Температурата на връх Мусала е 0 градуса, на Боровец и Черни връх е 4 градуса.
Планинските спасители предупреждават, че времето е неподходящо за туризъм, тъй като е облачно и мъгливо и духа силен вятър.
От КАТ информираха, че към 10 ч. е започнало да вали сняг и в участъка при Вакарел и Ихтиман на автомагистрала “Тракия“, както и при Витиня на автомагистрала “Хемус“. Сняг превалява и в отсечката Перник-Владая. Видимостта е не повече от 50 м.
Синоптиците пък съобщиха, че студеният въздух ще обхване цялата страна и дневните температури ще се понижат чувствително след вчерашния необичайно топъл ден. Към 15 ч. в повечето райони термометърът ще има стойности между 12 и 17 градуса. На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен западен вятър с 40-50 км/ч, а в Северна и Източна България временно и до 70 км/ч/. Привечер от югозапад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва.
дир.бг
 


Сходни връзки

Първи сняг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди