изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:34 EEST
ЗАДЪРЖАХА ЗА 24 ЧАСА ДИРЕКТОРА НА ПФК “ДОБРУДЖА” АД    
Ред и сигурностКъсно следобед в петък беше задържан с прокурорско разпореждане изпълнителният директор на ПФК „Добруджа” АД Роман Георгиев. След изтичането на срока на разпореждането на прокуратурата Георгиев бе освободен в събота по обяд под гаранция, казаха източници на вестника. Причина за ареста е била разследване, ръководено от Икономическа полиция срещу Георгиев, става дума за източване на футболния клуб "Добруджа" и кооперативния пазар в Добрич, а и други имоти, които навремето бяха апортирани в дружеството от община град Добрич при създаването му.

 

От свои източници, близки до разследващите органи,  НДТ научи, че става дума за стотици хиляди левове, с които е ощетена държавата чрез източване на данъци, укриване на приходи. Разследването било още в начален стадий.

С идването на Величко Найденов като президент на акционерното дружество и назначаването на Роман Георгиев на поста изпълнителен директор на ПФК “Добруджа” АД с годините футболът в областния град съвсем умря. Феновете на жълто-зелените многократно призозававаха управляващия футбола екип да си ходи и го обвиняваха в убийството на този спорт в Добрич, защото преди клубът да бъде поет от Найденов-Георгиев, тимът играеше в майсторската група. В годините обаче сривът бе тотален и в момента футболистите се състезават с аматьорски отбори в Североизточна “В” група.

Общината, която стана миноритарен собственик в дружеството по време на кметуването на Лъчезар Росенов, многократно е настоявала за икономическа проверка, като през август с такова искане – за проверка на финансите на ПФК “Добруджа” АД, бе сезирана прокуратурата. Тогава кметът Детелина Николова обяви, че според данните на общината дружеството е декапитализирано и загубите му са в размер на близо 2 млн. лв.

В същото време в касите му продължават да постъпват вноски от апортираните общински имоти – хана в етнографския комплекс “Старият Добрич”, кооперативния пазар и други. Търговци на пазара се жалват, че Роман Георгиев непрекъснато вдига цените им за наеми на сергия, уж с цел подобряване на условията за работа, но "парите потъват някъде". Нищо почти не е направено на пазара, откакто се стопанисва от Георгиев, жалваха се търговци. Те припомниха и последната заповед на футболния бос, която изпъна на нокти търговци и клиенти. Според нея търговците не можеха да продават повече от 20 кг продукция на един клиент и то в момента, когато масово се приготвя зимнина. След няколко скандала между баби и търговци, последните зарязаха заповедта и завъртяха търговията, както си знаят.

Многократни са били досега в годините и опитите на общината и Общинския съвет за срещи и разговори с президента на клуба Величко Найденов и подчинените му в дружеството в Добрич, но без успех. Общинският съвет в Добрич също направи няколко опита за преговори с футболния бос, като целта им бе споразумение за изкупуване на акциите на дружеството обратно или разваляне на договора. До споразумение обаче така и не се стигна и Общинският съвет закупи тима на „Орловец”, а междувременно срещу Георгиев бе подадена жалба в прокуратурата за източване на дружеството. НДТ

Снимка: Радио добруджа

 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ЗА 24 ЧАСА ДИРЕКТОРА НА ПФК “ДОБРУДЖА” АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди