изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:25 EEST
ДАВАТ 10 000 ЛЕВА НА НАЙ-ДОБРИТЕ В РЕГАТАТА “БАЛЧИК - БЛЕКСИРАМА КЪП”    
СпортС вълнуващо събитие ще бъде закрит морският сезон. Морски клуб “Балчик” организира регата, която ще се проведе от 10 до 12 октомври. Състезанието се организира с подкрепата на BlackSeaRamaGolf and Villas.

Един от съсобствениците на голф комплекса Кънчо Стойчев сподели на пресконференция, че с този спорт - заедно с други, като голфа, лова, конгресния туризъм и др., страната ни може да увеличи туристическия си сезон и може да привлече по-платежоспособни чужденци. Тенденцията е Блексирама и за в бъдеще да подпомага подобен род изяви, а регатата, която ще носи името “Балчик - Блексирама къп”, да се превърне в традиционна.

Общият награден фонд ще бъде в размер на 10 хиляди лева. Победителят в отделните категории ще получи 1200 лв., а неговите подгласници ще вземат съответно по 800 и 500 лева.

Освен парични награди, на призьорите ще бъдат връчени купи и грамоти. 

В миналото това е била единствената ветроходна регата, провеждана в Балчик под името „Октомври”. След 10 поредни състезания, провеждането й е преустановено през 1987 година. През есента на 2007 година регатата била възстановена с ново име, в нов формат и с ново лице. Въпреки крехката си възраст и кратките срокове, тя се превърна в сензация във ветроходните среди.

Регата „Балчик” наложи драстични промени в организирането и провеждането на ветроходни състезания в България и вдигна високо летвата пред другите клубове в страната. Тази тенденция се затвърди и след провеждането на другите две регати, организирани от Морски клуб „Балчик” през 2008 година.

Второто издание на регата „Балчик” полага началото на сътрудничеството между Морски клуб „Балчик” и “BlackSeaRama Golf and Villas”АД - генерален спонсор на регатата, и я преименува в “Балчик - Блексирама къп”.

Регатата е част от официалния календар на Българската федерация по ветроходство. Това е състезание за килови яхти и ще се проведе в четири класа, съобщиха организаторите на пресконференция в голф комплекса “Блексирама”.

Най-дългото изпитание за издръжливостта и майсторството на екипажите ще бъде на 11 октомври - голямата off-shore гонка Балчик -  нос Калиакра - Кранево - Балчик с дължина от 41 морски мили. На следващия ден са и атрактивните - скоростни отсечки - in-shore гонките в Балчишкия залив.

“Балчик-Блексирама къп” се организира от Морски клуб „Балчик”, който бе възстановен през лятото на 2007 година от 13 балчиклии, свързани пряко с морето и морските спортове и възпитаници на стария Морски клуб „Балчик”, разформирован през 1990 година. Целите на клуба са възстановяване на морските традиции, популяризиране на морските спортове и възпитанието на децата в любов към морето и морските умения. В момента Морски клуб „Балчик” обучава 40 деца.

Предстоящата надпревара ще се проведе с помощта на: Societe Generale Eкспресбанк, община Балчик, Захарни изделия - Варна ООД, Sailing in Bulgaria - Интернет порт за ветроходство,  Българска федерация по ветроходство, СОД - Албена, хотел „Мистрал”, хотел „Марина сити”, хотел „Хелиос”, Марина - Балчик.

След „KALIAKRIA CUP” през март и “UNICREDIT NATIONAL TEAM RACING - OPTIMIST REGATTA”, през септември, BALCHIKBLACKSEARAMA CUP ще бъде третото ветроходно състезание на най-младия ветроходен клуб в България.

Проявата ще се ръководи от Състезателните правила по ветроходство 2005 г. - 2008 г. (RSS), Специалните морски разпоредби на ISAF 2008, от Международните правила за предпазване от сблъскване на море, Правилата на IRC за 2008 г., от Наредбата на БФВ за провеждане на националните първенства и регатите по ветроходство, от Класните правила за национален клас Конрад 25 Р (K25R), от Поканата за регатата (с изключение на промените, извършени със Състезателните инструкции) и от Състезателните инструкции на проявата. Крайният срок за заявка за участие е 19 часа този петък. До момента желание да се включат в регатата са заявили 20 български лодки и 2-3 от Румъния. Има вероятност северните ни съседи да увеличат броя на участниците. НДТ

 


Сходни връзки

ДАВАТ 10 000 ЛЕВА НА НАЙ-ДОБРИТЕ В РЕГАТАТА “БАЛЧИК - БЛЕКСИРАМА КЪП” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди