изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:32 EEST
СПОРТЕН КАЛЕЙДОСКОП    
СпортГРИГОР ДИМИТРОВ С ПОКАНА ЗА „МАСТЪРС-А“ В МАДРИД - КАРАТАНЧЕВА СРЕЩА ПОЛЯКИНЯ В ПЪРВИЯ КРЪГ - БОЙКО БОРИСОВ ПАТРОН НА СОФИЙСКИЯ МАРАТОН - ФУРОР НА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ В ГРАЦ

ГРИГОР ДИМИТРОВ С ПОКАНА ЗА „МАСТЪРС-А“ В МАДРИД

 

Най-актуалното име в българския тенис Григор Димитров ще участва на изключително силния турнир от „Мастърс“ сериите в Мадрид с награден фонд 2 270 000 евро. 17-годишният шампион от юношеските Wimbledon и US Open ще играе в квалификациите в испанската столица с личната благословия на Йон Циряк. Румънският милиардер е идеолог и основател на състезанието, чието пълно име е Mutua Madrilen~a Masters. Така Димитров става първият български тенисист от много години, който ще участва в толкова силен турнир. За българина това ще бъде второ участие в състезание на АТР. През юни Григор дебютира в Хернотенбош (Холандия) и отстъпи в първия кръг на основната схема на Игор Андреев с 1:6, 3:6. Следващата седмица пък Димитров ще играе с „уайлд кард“ в Базел. Гришо трябва да изиграе първия си мач в залата в събота, когато е началото на квалификациите. Днес хасковлията ще получи наградата си за Спортист №1 на България за септември, заради титлата си в Ню Йорк и последвалото от нея първо място в световната ранглиста при юношите.

 

КАРАТАНЧЕВА СРЕЩА ПОЛЯКИНЯ В ПЪРВИЯ КРЪГ

 

Втората ракета на България Сесил Каратанчева ще срещне полякинята Ана Корженяк в първия кръг на турнира по тенис във френския град Жу-Ле-Тур с награден фонд 50 хиляди долара. С участието си в основната схема 19-годишната Каратанчева, 155-а в света в момента, се осигурява 1 точка за класацията на УТА и 475 долара. 20-годишната Ана Корженяк е 218-а в световната ранглиста. Тя има осем победи в турнири на ITF и заработила 63243 долара в кариерата си досега. При успех българката ще вземе 5 точки за класацията на УТА и 760 долара, а във втория кръг тя ще срещне победителката от мача между номер 5 Стефани Форец (Франция) и украинката Виктория Кутузова.

 

БОЙКО БОРИСОВ ПАТРОН НА СОФИЙСКИЯ МАРАТОН

 

Организаторите на 26-ото издание на Софийския маратон днес ще дадат официална пресконференция за надпреварата на 12 октомври, която ще премине под мотото е “Сърцето на София”.  

Желанието на организаторите от Столична община и Българска федерация по лека атлетика е да превърнат маратона в празник за всички жители и гости на столицата. Генерални спонсори са Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество “Армеец” и “Тойота Болканс” ЕООД – официален вносител на Тойота за България.  Маратонът “Сърцето на София” ще се проведе под патронажа на столичния кмет г-н Бойко Борисов и ще постави началото на серия събития, които ще продължат и през цялата 2009 г. в чест на 130-годишнината от обявяването на София за столица на България. След приключване на състезанието Столична Община организира гала вечер, посветена на българската лека атлетика. Събитието ще се проведе на 12 октомври 2008 г., от 17,00 ч., в ресторант “Спортна среща”- стадион “Васил Левски”.

В рамките на Софийски маратон с любезното съдействие на сайта Zagrada.net ще бъде организиран и фото конкурс, озаглавен “Снимай сърцето на София”. Конкурсът ще стартира на 29 септември 2008 г. и ще продължи до 15 октомври 2008 г. Победителят ще бъде обявен на 17 октомври, а голямата награда е цифров фотоапарат, осигурен от Samsung.

 

ФУРОР НА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ В ГРАЦ

 

Гимнастичката на клуб Академик (София) Марина Стоименова спечели пет златни медала на международния турнир по художествена гимнастика в Грац (Австрия), който се проведе през уикенда. Стоименова стана първа в многобоя при жените, както и на финалите на четирите уреда. При девойките старша възраст друга грация на Академик - Диляна Боцева взе две златни отличия - в многобоя и на финала на въже.

 


Сходни връзки

СПОРТЕН КАЛЕЙДОСКОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди