изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:15 EEST
Маскиран заля с киселина двама души    
Ред и сигурност
Маскиран мъж заля с киселина шофьор и 19-годишния му спътник му в паркиран автомобил в Провадия, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Варна.


Инцидентът е станал в понеделник около 11 ч., съобщи БТА. Пострадалите седели във "Фолксваген” с варненска регистрация, когато към тях се приближил мъж с маска на лицето. Той счупил с дървена бухалка страничното стъкло на колата, след което залял с киселина двамата вътре. Те са от варненското село Бозвелийско.
По-тежко е състоянието на 32-годишния шофьор. Той е настанен във Военноморската болница във Варна с 20 % изгаряния по корема и бедрата. Младежът е с леки изгаряния и след преглед в болницата в Провадия е освободен. Полицията продължава да издирва маскирания нападател.
За подобно престъпление с киселина днес Варненският районен съд постанови ефективни присъди от 3 години затвор при първоначален строг режим за Ивайло Гъдев и Стоил Илиев. Двамата бяха признати за виновни, че на 31 август 2007 г. в Аксаково са залели със сярна киселина 41-годишния общинар от "Атака" Красен Георгиев (Виж линка). Поразено е зрението и на двете му очи.
Делото срещу 34-годишния Гъдев и 24-годишния Илиев се гледа по съкратената процедура и затова получиха по-ниски присъди. Срещу Гъдев влиза в сила и предишна негова присъда от 1 година и 8 месеца затвор. Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.
 


Сходни връзки

Маскиран заля с киселина двама души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди