изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:42 EEST
НЕЗРЯЩИТЕ В ДОБРИЧКО ЖИВЕЯТ ВСЕ ПО-БЕДНО    
НовиниТова бе отчетено на провелото се вчера годишно отчетно събрание на Съюза на слепите в Добрич

НЕЗРЯЩИТЕ В ДОБРИЧКО ЖИВЕЯТ ВСЕ ПО-БЕДНО

 

Това бе отчетено на провелото се вчера годишно отчетно събрание на Съюза на слепите в Добрич

 

Членовете на Съюза на слепите в Добрич живеят все по-бедно заради постоянно растящите цени. Това бе посочено в  доклада, изнесен на годишната отчетна конференция на съюзната организация. На нея бе направена равносметка за дейността на организацията в периода от октомври 2007 г. до октомври т.г. Гости на форума бяха зам.-областният управител Олга Задгорска и зам.-кметът Камелия Койчева. Като един от основните проблеми за организацията бе посочена невъзможността на съюза да кандидатства с проекти. Причината е, че той няма регистрация в Добрич, а местната структура няма възможност да се регистрира по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Причината за това е липсата на пари. Организацията на незрящите не може да си позволи да задели пари за регистрация на НПО, нито за заплащане на такси за банкова сметка или други разходи, стана ясно от доклада. Все пак председателят на организацията Паунка Пеева и още един представител на съюза са преминали обучение за подготовка на проекти. Членове на съюза са преминали и квалификация за компютърна грамотност. Проблемът на организацията е, че компютърът, който имат, е стар и не може да се свърже с Интернет.

В доклада беше изразена благодарност към общината, която съдейства за цялостния ремонт на сградата на съюза, както и на фирмите, които са подпомогнали обзавеждането му и отоплението му с дарения. Стана ясно още, че през периода 219 членове на съюза са получили помощи за придружител. От общината в Добрич 28 от тях са получили безплатни карти за тролейбусния транспорт и 10 - за автобусния транспорт. Една от новостите за организацията през последната година е сформирането на фолклорната група “Пей сърце”, която получи грамота по време на провелия се неотдавна в Ген. Тошево фолклорен събор “Богородица”. Членове на организацията са преминали обучение по брайлово писмо, по компютърна грамотност, машинопис и готварство.
 


Сходни връзки

НЕЗРЯЩИТЕ В ДОБРИЧКО ЖИВЕЯТ ВСЕ ПО-БЕДНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди