изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:03 EEST
СПОРТЕН КАЛЕЙДОСКОП    
СпортТРИ ДНИ ДО МАЧА С ИТАЛИЯ  *  Бразилия е фаворит за титлата на Мондиал 2010  *  Бербатов в идеалния отбор на кръга в Англия  *  Евертън предлага 6 милиона паунда за Оуен  *  Анголската федерация търси Моуриньо за съвет  *  ЗЕ РОБЕРТО ИСКА ДА ХОДИ В САЩ  *  СПОРТЕН СВЯТ

Бразилия е фаворит за титлата на Мондиал 2010

 

Бразилия остава фаворит за титлата на Световното първенство по футбол в ЮАР през 2010 година. Водещият букмейкър „Sportingbet” оценява шансовете на южноамериканския тим да стане шампион с коефициент 6,00. В класацията следват Аржентина с 6,50, европейският шампион Испания - 7,50, Германия - 10,00, Италия, Холандия и Англия по 11,00 и други. България заема 45-о място в класацията по шансове за титлата заедно с Перу. Коефициентът за двете страни е 401,00. Нашите национали са в квалификационна група с Италия, Ирландия, Грузия, Черна гора и Кипър. На 11 октомври отборът на Пламен Марков приема световния шампион Италия, а на 15 октомври гостува в Тбилиси. 

 

Бербатов в идеалния отбор на кръга в Англия

 

Димитър Бербатов попадна в идеалния отбор на 7-ия кръг в английската Висша лига. Българинът не успя да се разпише срещу Блекбърн в събота, но за сметка на това бе сред най-активните на терена и успя да организира няколко страхотни атаки. Партньор на българина в атака е неговият съотборник в Юнайтед – Уейн Рууни. Английският национал вкара красив гол срещу Блекбърн, което бе неговото трето поредно попадение. Приятната изненада от началото на сезона в Англия – Хъл Сити, има трима представители в състава на кръга. Приза „Играч на кръга” получи защитникът Майкъл Търнър.
Схема: 4-4-2:

Вратар: Боаз Майхил (Хъл Сити)

Защитници: Стивън Тейлър (Нюкасъл), Анди Доусън (Хъл Сити), Майкъл Търнър (Хъл Сити) – Играч на кръга, Дейвид Уитър (Мидълзбро)

Полузащитници: Кевин Дейвис (Болтън), Франк Лампард (Челси), Дуайт Йорк (Съндърланд), Арман Траоре (Портсмут)
Нападатели: Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед), Димитър Бербатив (Манчестър Юнайтед).

Класацията е на „Евроспорт”. 

 

 

 

ТРИ ДНИ ДО МАЧА С ИТАЛИЯ

 

Само три дни остават до втория мач на националния отбор на България от световните футболни квалификации. В събота от 21.15 часа избраниците на селекционера Пламен Марков приемат на стадион "Васил Левски" в столицата състава на световния шампион Италия. Четири дни по-късно трикольорите ще гостуват на Грузия в Тбилиси. Преди първата тренировка на отбора Пламен Марков даде пресконференция, на която заяви, че иска четири точки от двата мача. Той обаче уточни, че във всеки мач неговите избраници ще излизат за победа и ще се борят до последния съдийски сигнал за нея.

Както преди всеки отговорен мач има известно напрежение сред състезателите. За съжаление, няколко дни преди двубоя с Италия капитанът на "Литекс" Ивелин Попов наля допълнително масло в огъня. "Очаквам да съм титуляр, иначе няма защо да хода", заявил той. Явно е, че състезателят на ловешкия тим има голяма желание да играе и да се доказва, но още по-ясно е, че той е един от младите ни футболисти, които много бързо започват да се възприемат като звезди и да губят почва под краката си. Никой не отрича, че Ивелин Попов има доста футболни качества, но капризите в този момент, меко казано, са неподходящи. 

 

Евертън предлага 6 милиона паунда за Оуен

 

Английският клуб Евертън ще предложи сумата от 6 милиона паунда на Нюкасъл, за да привлече в тима си нападателя Майкъл Оуен. Договорът на английския национал с „черно-белите” изтича през лятото, когато Оуен ще е свободен да подпише с всеки отбор. Именно затова се очаква Евертън да предложи 6 милиона паунда през януари и от Нюкасъл да се съгласят. „Всеки знае качествата на Майкъл. Той е истински голмайстор”, сподели капитанът на Евертън Фил Невил пред ”Скай Спортс”.  

 

 

Анголската федерация търси Моуриньо за съвет

 

Анголската футболна федерация се е обърнала към треньора на Интер Жозе Моуриньо за съвет, пише „Кориере дела сера”. Селекционерът на африканската държава Оливейра Гонсалвеш бе уволнен и сега шефът Жустино Фернандеш търси нов специалист. Той е помолил Моуриньо да му предложи няколко треньори, които работят в Европа и имат качествата на водят Ангола.  

 

 

ЗЕ РОБЕРТО ИСКА ДА ХОДИ В САЩ

 

Халфът на Байерн (Мюнхен) Зе Роберто иска да завърши кариерата си в САЩ, съобщава „Кикер”. „От моя гледна точка времето ми тук е свършило. Искам да поиграя още две години някъде другаде”, заяви 34-годишният бразилец. Договорът на Зе Роберто изтича в края на сезона. Засега интерес към него проявява американският ФК Далас. Самият футболист заяви, че няма нищо против да играе в Мейджър лийг сокър.

 

 

СПОРТЕН СВЯТ

 

Бившата номер 1 в женския тенис Амели Моресмо призна, че е останала доволна от победата си над сънародничката си Ализе Корне (6:7, 6:3, 6:4) в мача от първия кръг на „Купа Кремъл”. „За мен бе много важно, че преодолях неудачната серия от загубите в мачовете от първия кръг на тенис турнирите в Токио и Пекин. В момента съм много щастлива, че усетих вкуса на победата”, заяви френската тенисистка. Във втория кръг тя ще се изправи срещу рускинята Динара Сафина. Моресмо сподели, че не се притеснява по повод на това, че мачът й срещу Корне продължи два часа и половина, а двубоят срещу Сафина със сигурност няма да е лесен: „Независимо от много тежкия двубой с Корне, аз имам достатъчно сили, а и ще имам един почивен ден преди мача срещу Сафина. Мисля, че напълно ще се възстановя дотогава. Разбира се, че Динара ще е фаворит в тази среща, но всичко ще се реши на корта”, заяви Амели Моресмо, цитирана от руското издание ”Чемпионат”. 

 

Световният вицешампион във Формула 1 и лидер в класирането през сезона Люис Хамилтън обяви желанието си през уикенда в Япония времето да е хубаво, за да могат зрителите да наблюдават добро състезание. „Един от въпросите, които редовно получавам напоследък, е дали предпочитам да карам на дъжд. Отговорът ми всеки път е един и същ. За мен няма значение дали е сухо или мокро, но принципно винаги е по-лесно, когато пистата е суха. За предстоящия старт в Япония ще се моля за хубаво време, но не поради тази причина. Просто искам феновете да разполагат с възможно най-добрите условия и да се насладят на невероятната атмосфера в една от най-добрите Гран при през сезона”, заяви англичанинът пред официалния сайт на Макларън Мерцедес. „Обичам Япония. Миналата година състезанието беше много трудно заради лошите атмосферни условия и видимост, но като цяло се наслаждавах през целия уикенд. Японските фенове са най-ентусиазираните в цял свят – много запалени, но същевременно учтиви, чаровни и почтителни. Те заслужават да наблюдават отново вълнуващо състезание", допълни Хамилтън.  

 

Германският колоездач Щефан Шумахер бе хванат с допинг, съобщава „Шпортбилд”. Първата проба на състезателя е показала наличие на ЕПО-Допинг в кръвта му. Ханс-Михаел Холцер, шеф на отбора на Шумахер, заяви, че ще използва всеки цент в джоба си, за да преследва юридически колоездача. 

 

Пред сградата на Олимпийския комитет на Русия се състоя церемонията за награждаването на руските шампиони и медалисти от Олимпийските Игри в Пекин 2008, съобщава ИТАР-ТАСС. Те получиха обещаните на 30 август от президента на Русия автомобили. От 137 спортисти, спечелили в Пекин общо 72 медала, в Москва пристигнаха 119. Останалите ще получат наградите си по-късно. На жените връчиха ключове от BMW X3, а на мъжете– BMW X5.
„Считам за историческо събитие връчването на автомобили на руските олимпийци. Никога досега в историята на руския спорт състезателите не са получавали такива „царски” подаръци, но те ги заслужават”, отбеляза президентът на Руския олимпийски комитет Леонид Тягачов. Това е втори случай след зимната олимпиада в Торино 2006, когато руските медалисти и шампионите получават автомобили. Тогава мъжете бяха наградени с джипове Toyota Land Cruiser, а спортистките - с Lexus. 
 

 

Локомотив - Металекс победи шампиона на Италия Сасари с 31:22 (14:13) и се класира за третия кръг на Купата на Европейската хандбална федерация (ЕХФ). Това е най-големият успех в историята на женския хандбал във Варна, като от години българският отбор не е стигал до тази фаза на турнира. В първата среща в неделя Локо изгуби с 23:30. Кулминацията на втория двубой беше при 21:20, като след това варненки дръпнаха с 29:20 и убиха ингригата. Заради дефект в електронното табло в зала Конгреса при 30:21 бе зачетен фалшив гол за италианките и вместо 31:21 на таблото светна 31:22. Това доведе до напрежение по трибуните. Дежурният делегат фиксира попадението, но след изглеждане на видеозаписа то най-вероятно ще бъде отменено. Най-резултатни в мача бяха Стефка Агова, която вкара 10 гола, и Светлана Николаева, завършила с 6. Жребият за третия кръг на турнира е на 14 октомври.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

СПОРТЕН КАЛЕЙДОСКОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди