изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:36 EEST
САМО 26 СА ИЗРЯДНИТЕ НАЕМАТЕЛИ В ОБЩЕЖИТИЕТО ПО УЛ. "КАЛИАКРА"    
ОбществоУправителят на общинската фирма "Жилфонд-инвест" Илия Михайлов прикани всички живеещи да погасят старите задължения, ако искат да имат договори с фирмата за жилищата си

В понеделник вечерта в залата на "Жилфонд-инвест" управителят на общинската фирма Илия Михайлов бе поканил и се срещна с живеещите в бившето медицинско общежитие по ул. "Калиакра" 54. Пред пристигналите той обяви, че до края на октомври всички, които погасят задълженията си за наеми и вода, ще сключат договори с общинското дружество, което вече е стопанин на общежитието. По отношение на трагедията с електрозахранването на блока Михайлов изтъкна, че електрозахранването, което вече четвърти месец е прекъснато, ще бъде възстановено от "Е.ОН - България Мрежи", веднага щом приключи отделянето на апартаментите със собствени електромери. Що касае старите задължения към компанията-енергодоставчик, Михайлов коментира, че Областна администрация, която също стопанисва определен период от време общежитието, ще си търси вземанията по съдебен ред.
Пред множеството Михайлов апелира да бъдат коректни, като посочи, че тези от тях, които не се издължат в определения срок, няма да получат договор за наем. "Над 600 души е списъкът с чакащи да бъдат настанени в общински жилища. Нашият стремеж е да направим сградата годна за живеене и в тази връзка вече сме предприели стъпки, като се извършва енергийно обследване на общежитието и през пролетта ще започнем неговото цялостно саниране" - допълни още Михайлов. Според справката на дружеството блокът разполага със 115 апартамента, от които населени са 86. От тях обаче в едва 26 наемателите са изрядни. Справка на фирмата сочи, че за наеми за месеците от юли до октомври включително се дължат около 10 хил. лв., а за вода - 4 628.70 лв. Общо задълженията на живеещите възлизат на 15 625.90 лв.
Тези от наемателите, които не се издължат навреме или впоследствие не си погасяват навреме дължимото за консумативите, ще бъдат изваждани от общинските жилища принудително.
 


Сходни връзки

САМО 26 СА ИЗРЯДНИТЕ НАЕМАТЕЛИ В ОБЩЕЖИТИЕТО ПО УЛ. "КАЛИАКРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди