изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:21 EEST
Дебати в Брюксел за съдебните дела срещу журналисти у нас    
Европейски съюзЕвродепутатката Филиз Хюсменова открива днес следобед, на 8 октомври от 16,30 до 19 ч в Брюксел в Европейския парламент дебатите на Либералния алианс за "Съдебните дела срещу журналисти и свободата на словото". Публичната дискусия е организирана от петима евродепутати от Алианса на либералите и демократите за Европа - баронеса Сара Лъдфорд и Лиз Лин от Великобритания, Карин Ресетариц от Австрия, Метин Казак и Филиз Хюсменова от България.

 

За стотиците наказателни дела, завеждани всяка година срещу журналисти в България, ще пледира адвокатът Васил Василев от кантората "Доковска, Атанасов и Сие", който е защитавал в съда десетки репортери, редактори и медии. Експертът Колин Питър от Международния прес-интитут във Виена ще представи изследването си, озаглавено "Правно преследване на журналисти в Европейския съюз?", в което се анализират и примери от Австрия, Англия, Полша, Словения и други страни.

Водещи български журналисти от национални телевизии, радио и печатни медии са потвърдили участието си в дебатите на Либералния алианс. Час по-рано, при откриването на пленарната сесия в Европейския парламент ще говори и известната френска журналистка Ингрид Бетанкур, която скоро бе освободена от плен в Колумбия.

Няколко европейски неправителствени организации и белгийски сдружения също са проявили интерес и ще имат думата на форума в Европейския парламент за "Съдебните дела срещу журналисти и свободата на словото". Очаква се лидерът на АЛДЕ Греъм Уотсън да обобщи казаното със свои заключителни бележки.

БИС-Брюксел

 


Сходни връзки

Дебати в Брюксел за съдебните дела срещу журналисти у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди