изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:46 EET
ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ "НЕ СЕ ОПРАВДАДАЙ! НЕ ТЪРСИ ИЗВИНЕНИЕ!"    
ОбществоПриключи реализацията на проекта "Не се извинявай! Не търси извинение", съобщиха от общински младежки център "Захари Стоянов" в Добрич.

Това е третият проект, който се реализира благодарение на отличното партньорство между центъра, РИОКОЗ и сдружение "Обществена коалиция за здраве".  "Не се оправдавай! Не търси извинение!" е по Компонент 7: Превенция на ХИВ сред млади хора в и извън училище на програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", изпълнявана от Министерството на здравеопазването и финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.
Проектът стартира през ноември м. г. 2007 г. и бе насочен към младежи на възраст 15-19 години. Дейностите включваха тиражиране и разпространяване на здравно-образователни материали - брошури, дипляни, организиране на кампании - информационни, за популяризиране идеята за безопасен секс, за приобщаване на местната общност към проблема, обучения и др. По проекта в семинари бяха включени 100 младежи, разширена е мрежата от доброволци. Обучението се извърши чрез подхода "връстници обучават връстници".
Клуб "Приятелство, подкрепа, интереси" стана едно от любимите места на добричките младежи. Там те постоянно и безплатно получаваха информация и консултация по въпроси за сексуалното здраве и имаха широк достъп до контрацептиви. Бяха мотивирани и с огромно желание участваха в забавно-развлекателните инициативи, срещи, дискусии и денс партита и получиха не само познания, но и много емоции и приятели. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ "НЕ СЕ ОПРАВДАДАЙ! НЕ ТЪРСИ ИЗВИНЕНИЕ!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди