изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:34 EEST
ДВЕ ТРЕТИ ОТ ОБАЖДАНИЯТА НА ТЕЛ. 112 СА ФАЛШИВИ    
ОбществоВ рамките на едно денонощие на телефон 112 във Варна има около 3 000 обаждания, около 1000 от тях са за реални инциденти.

В останалите случаи няма нужда от намеса на институциите. Това съобщи на пресконференция директорът на Териториална дирекция 112 Никола Вълев.
Спешният телефон стартира във Варна в 8 часа на 30 октомври. Там постъпват сигнали от четири области - Варна, Добрич, Шумен и Търговище, които се препращат до съответните служби за спешно реагиране - Центъра за спешна медицинска помощ, "Пожарна безопасност и спасяване", Гражданска защита и Областните дирекции на МВР, обясни главният директор на "Национална система 112" Стоян Граматиков. Той допълни, че номерата 160, 150 и 166 ще продължат да функционират още дълго време. Стана ясно, че в центъра във Варна работят на денонощен принцип 43-ма души, от които 32-ма са оператори, а 9 - координатори. На смяна са по осем оператори и двама координатори. Подбрани са така, че в една смяна да попадат владеещи най-говоримите езици в Европа.
Обаждането на телефон 112 е напълно безплатно, стана ясно на пресконференцията. Номерът може да бъде избран от мобилен телефон и при заключена клавиатура, както и без да има поставена сим карта. Стоян Граматиков обяви, че ще бъде поискано от мобилните оператори да усъвършенстват възможностите си за локализация в рамките на 20-30 метра.
Разговорите на телефон 112 се записват, информацията ще се съхранява в архиви в продължение на три години и при необходимост ще се предоставя на компетентните служби. Има проект, който предвижда глобите за фалшиви обаждания на спешния телефон да са от 5 000 до 20 000 лева, каза директорът на Гражданска защита в Добрич инж. Живко Гочев. НДТ

 


Сходни връзки

ДВЕ ТРЕТИ ОТ ОБАЖДАНИЯТА НА ТЕЛ. 112 СА ФАЛШИВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди