изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:46 EEST
Футбол: Италианските медии за мача с България (ОБЗОР)    
СпортРим. Селекционерът на Италия Марчело Липи определи Димитър Бербатов като най-голямата заплаха за неговия отбор. Световните шампиони гостуват днес в София в квалификационен мач от Група 8, като според Липи основните козове на България са Димитър Бербатов и Мартин Петров.


„Познаваме отлично Бербатов. България обаче има още един важен играч – Мартин Петров. Той е под въпрос за мача, но аз съм сигурен, че ще бъде на терена. Българите обсъждат нашите отсъстващи - защо да не го правят? Вярвам, че ще успеем да ги изненадаме”, категоричен е Липи, цитиран от ”Гадзета дело спорт”.
В същото време Липи загатна, че възнамерява да заложи на дебютанта Симоне Пепе още от първата минута на мача в София. „Пепе ми допада. Той се старае много и притежава добри качества. Киелини ли? Не знам дали ще е титуляр, но ще е готов за този мач”.
Селекционерът на Италия Марчело Липи изрази спокойствие преди мача с България утре, предаде електронното издание goal.com. Двете страни се изправят в София в квалификационна среща от предварителна Група 8.
„Виждам, че моите футболисти са много ентусиазирани. Подготвихме се отлични през последната седмица. Освен това опитните футболисти се сработиха отлично с новите. Именно заради това съм спокоен преди мача срещу България”, коментира Липи. „Дали бях щастлив след световното първенство в Германия ли? Нещата бяха различни тогава. Мога само да кажа, че бях огорчен заради скандала Калчополи”
„Мисля, че Симоне Пепе ще се представи добре с първия отбор. Тони, Джилардино? И двамата са наясно с положението си. Ако един футболист не се представя добре за клубния си отбор не е гаранция, че няма да се представя добре и за националния”, каза още Марчело Липи.
Анкета в електронното издание на ”Гадзета дело спорт” показва, че повечето от италианците искат Алберто Джилардино да играе на върха на атаката в утрешния мач срещу България. На въпрос: „Кой трябва да е централен нападател срещу Италия”, повече от 80% от гласувалите дават своя вот за Джилардино.
Другият кандидат – Лука Тони, до момента има малко повече от 19% вот.
От началото на сезона Алберто Джилардино се представя отлично за Фиорентина, като до момента е голмайстор на отбора със 7 попадения във всички турнири.
Коренно различно е положението при Лука Тони, който от началото на сезона не е в оптимална форма в клубния си отбор Байерн (Мюнхен).
Италия ще спечели трудно гостуването си на България в София утре. Това показва анкета в електронното издание на ”Гадзета дело спорт”.
Според 52.8% от гласувалите Италия ще спечели трудно гостуването си в България. 16.2 на 100 смятат, че двубоят на стадион „Васил Левски” ще завърши наравно. 16% са сигурни, че възпитаниците на Марчело Липи няма да имат затруднения и ще спечелят с лекота визитата си в България.
Гласовете в полза на Димитър Бербатов и компания са едва 15%.
7.6% от анкетираните смятат, че макар и трудно, България ще победи Италия. 7.4% споделят мнението, че момчетата на Пламен Марков няма да имат трудности и ще спечелят с лекота пред собствена публика.
Лука Тони и Алберто Джилардино ще спорят за титулярното място в атаката на Италия в мача срещу България. Това съобщава в днешния си брой всекидневникът ”Кориере дело спорт”. Според изданието Липи ще заложи на схема 4-3-3, като в предни позиции ще действат Антонио Ди Натале и Симоне Пепе, които ще подпомагат изнесения напред централен нападател. Именно за това място Липи се колебае между Тони и Джилардино.
Нападателят на Италия Антонио Ди Натале каза, че очаква да се получи оспорван мач утре вечер срещу България. В интервю за ”Кориере дело спорт” Ди Натале заяви, че този сблъсък ще е сред най-трудните за него и съотборниците му в този квалификационен цикъл.
„Ще дам всичко от себе си, както винаги съм правел. За нас е важно да продължим успешното си представяне. Мисля, че България може да ни създаде много затруднения. Всички говорят за Бербатов, но не е само той на терена”, коментира Ди Натале.
„Радвам се, че Пепе получи повиквателна. С него сме в един отбор вече 3 години и мога да ви гарантирам, че той е страхотен футболист. Мачовете от шампионата обаче нямат нищо общо с тези с националния отбор”, каза още футболистът на Удинезе.
Защитникът на Ливърпул Андреа Досена ще бъде сред стартовите 11 на Марчело Липи за утрешната среща с България, прогнозира италианската агенция ”АНСА”. Според медията Досена ще заеме мястото в лявата зона на защитата, където до момента се подвизава Фабио Гросо. Очаква се в стартовия състав на Липи да попадне и Симоне Пепе. Нападателят е абсолютен дебютант в тима на световните шампиони, но силните му изяви през последните няколко месеца не останаха незабелязани от Липи.
„Пепе се справя отлично”, каза Липи след последната тренировка на „Скуадра адзура” на Апенините.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: Италианските медии за мача с България (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди