изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:45 EEST
Взехме точка на световния шампион    
Спорт
България взе точка за световните квалификации, а отборът на Италия – световен шампион, за пръв път изгуби точка, но запази първенството си в осма група със 7 точки.


Тимът на Ейре е втори с 4 т., Черна гора е трета – с 2 т., предаде БГНЕС. Въпреки няколкото опасни положения пред нашата врата през второто полувреме, нашите момчета съумяха да запазят нулевото равенство. В 51-та минута, при опасно центриране на Монтоливо пред вратата на българския тим, Иванов изби топката. Девет минути-по-късно Пепе центрира от ъглов, Джилардино от наказателното поле стреля с глава, но Иванков улови топката. Същият играч на италианците в 72-та минута излезе сам срещу българския вратар, но стреля в аут след уместна намеса на Иванков. Де Роси в 79-та минута на срещата също стреля в аут от доста опасна ситуация.
„Играхме срещу световния шампион и не виждам никаква причина да не сме в добро настроение. Представихме се съвсем достойно и трябва да бъдем доволни от равния резултат. Трябва да пишем добра оценка на целия отбор. Резултатът можеше да бъде съвсем различен, но не трябва да виним никого“, бе първата реакция на селекционера на тима Пламен Марков пред БНТ 1.
Следващия мач на нашите в групата е в сряда, когато ще се изправим в Тбилиси пред отбора на Грузия. В борбата за класиране за Мондиала през 2010 г. през март 2009 г. ще гостуваме на отбора на Ейре. Първият отбор в групата ще се класира директно, вторият ще участва в баражи за място сред 32-та финалисти на световния шампионат след 2 години.
Преди мача италиански фенове нападнаха българска агитка пред Ректората на Софийския университет. Българите отговориха на провокацията и между двата лагера хвърчаха камъни, пръчки, бутилки и откъртени дъски от пейки. На мястото в този момент имаше само един полицай, който нямаше никакво въоръжение и който също бе удрян на няколко пъти с дъска.
Запалянковците потрошиха стоката на две продавачки на цветя, а според информация на БГНЕС има и арестувани след пристигането на подкреплението. В побоя от двете страни участваха около 30-тина човека.
 
dir.bg
 


Сходни връзки

Взехме точка на световния шампион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди