изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:53 EET
Вече можете да разгледате Забранения град от стола пред компютъра си    
Китай

От днес не е нужно да дадете огромна сума, да пътувате до Китай, да губите от времето си и въобще да излизате от дома си, за да влезете в Забранения град в Пекин. Всеки може да го направи само с няколко клика на мишката си и да се докосна до триизмерната виртуална реалност, която е създало китайското правителство, съвместно с компютърния гигант IBM.



Потребителите на Интернет ще могат да влязат в възстановка на Забранения град, която точно копира изгледа му от времето на династията Цин (управлявала Китай 1644 до 1912г.).

Забраненият град е построен, за да въплъти в себе си идеята за китайския император, който е център на вселената, и да внушава огромната вътрешна сила на управника. Огромният комплекс се разполага на 72 хектара и в него се намират стотици сгради, които са архитектурни забележителности, и исторически артефакти.

Интересно е, че градът в града е строен по схемата на Ин и Ян. Ян е мъжката част, с парадните зали, разположени по оста север-юг на комплекса, като Ин-точката тук е павилионът на императрицата, където тя се намирала по време на тържества и паради. Женската част (Ин) на модела са жилищните помещения на императора и неговото семейство, а Ян-точката в него е спалнята на самия император.

Огромното предимство на виртуалното посещение на Забранения град е, че то няма да е просто механично разглеждане на триизмерни сгради. Потребителят ще може да си избере герой, с който да обикаля, ще може да се превъплъти например в евнух, ще има възможността да контактува с други живи хора, които също като него са пред компютрите си. Освен това там има и много автоматизирани образи, които дават полезна информация за различните обекти в комплекса.

Регистрираните потребители ще могат да получат широки познания за историята и бита в Забранения град. Единственото, което им трябва, ще са основни познания по английски (или китайски), както и да посетят сайта www.virtualforbiddencity.org , да се регистрират и да свалят програмата, необходима за разглеждането на комплекса. След това могат да се впуснат в едно незабравимо приключение!

Bulgarian Post

 


Сходни връзки

Вече можете да разгледате Забранения град от стола пред компютъра си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди