изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:16 EET
ТЪРСЯТ СЕ КРЪСТНИЦИ НА ДВОЙКАТА ЕНОТИ    
НовиниДвойката еноти в Центъра за защита на природата и животните все още си нямат имена. Затова ръководството на зоопарка обяви конкурс сред добричлии за именуването им, съобщи вчера директорът на зоопарка Севдалина Венкова.

Тя обеща да бъдат разгледани всички интересни хрумвания и да бъдат подбраони най-удачните за именуването на двете мечета. Севдалина Венкова призова към активност добричлии, които могат да правят своите предложения до ръководството на зоопарка или медиите.
Припомняме, че двойката миещи мечета бе дарена на Центъра за защита на природата и животните в Добрич от швейцарските партньори от дружеството "Про Зоо Добрич". Те са осиновени от швейцарци, сред които имаше сериозна конкуренция за това. Единият от осиновителите е авторът на идейния проект за зоопарка проф. Евалд Изенбюгел, но при посещението си в Добрич той заяви, че няма желание животните да носят неговото име.
В момента в зоопарка в Добрич се работи активно по изграждането на кулата за наблюдение. Тя се реализира по трансграничен проект. Предстои да се разчисти теренът за скаутския лагер. Изгражда се и бетонова настилка за помещенията за бизоните и конете.
Надеждите са през следващата година зоопаркът да има нови обитатели. Разчита се на ламата, за която има подозрения, че е бременна, а също и на швейцарските партньори, с чиято помощ да се осигури фламинго за добричкия зоопарк. 
 


Сходни връзки

ТЪРСЯТ СЕ КРЪСТНИЦИ НА ДВОЙКАТА ЕНОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди