изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:28 EEST
НА НОВИ ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ СЕ РАДВАТ В ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ"    
ОбразованиеТе са доставени в резултат на публично-частно партньорство с участие на родителите и община Добрич


Вчера отново бе празник за ЦДГ №10 "Слънчице" в Добрич. Поводът бяха новите детски съоръжения за игра, които са монтирани в двора на детската градина в резултат на публично-частно партньорство. Децата се радват на три модерни пързалки с къщички, като едната от тях е комбинирана и с люлка.  Те са осигурени по проект, който родителското настоятелство Сдружение за развитие на деца "Слънчице", спечели по програмата на община Добрич за реализиране на благоустройствени мероприятия върху обекти общинска собственост с участие на местното население.Общата стойност на проекта е 10 000 лева. Собственото участие на сдружението възлиза на 25 % или 2 500 лева. Средствата бяха набрани на доброволен принцип от родителите след заявено съгласие на проведените през месец февруари родителски срещи. Те бяха поканени да участват с по 20 лева в проекта. Той се изпълни от избраната от община Добрич, след проведена процедура, фирма "Комуналефект" ЕООД. В рамките на проекта за ЦДГ №10 "Слънчице" бяха закупени и доставени трите детски съоръжения за игра и беседка, където да се изнасят занимания на децата.
Фирмата-производител на новите пързалки дава гаранции, че те отговарят на изискванията на Министерството на здравеопазването и на българските и европейски стандарти.
По програмата на община Добрич за капиталови разходи през това лято бяха подменени други две от пързалките в двора на детската градина и монтирани пейки около пясъчниците. За опазване на новите придобивки се разчита и на монтираното от общината видеонаблюдение в детската градина, която тази година чества 40-годишен юбилей.
 


Сходни връзки

НА НОВИ ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ СЕ РАДВАТ В ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НА НОВИ ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ СЕ РАДВАТ В ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ"
Автор: Anonymous да 2008-10-21 @ 19:16 EEST
Важно е да не се изпусне мярката, защото в противен случай ще нахлуе кичът. Многото не е качество, дори в това да участват кметове или заместник кметове и разни началници.
НА НОВИ ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ СЕ РАДВАТ В ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ"
Автор: Anonymous да 2008-10-25 @ 13:06 EEST
Май че някой им завижда на тези от ЦДГ 10
НА НОВИ ДЕТСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ СЕ РАДВАТ В ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ"
Автор: Anonymous да 2008-10-26 @ 16:28 EET
Общината е задължена да поддържа детските градини, а не да дава пари за глупости. Или май е по-лесно родителите да стават спонсори. Малко множко стана.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди