изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:15 EET
КМЕТЪТ НА БАЛЧИК ОТКРИ СРЕЩАТА НА НСОРБ В АЛБЕНА    
НовиниКметът на Община Балчик Николай Ангелов откри петата среща на местните власти, която се проведе в курортния комплекс "Албена".

В присъствието на премиера Сергей Станишев, вицепремиерите Меглена Плугчиева и Емел Етем, министрите на регионалното развитие Асен Гагаузов, на околната среда и водите Джевдет Чакъров, на посланика на Франция Етиен дьо Понсен, омбудсмана Гиньо Ганев и представителите на българските общини кметът призова за обединяване усилията на всички заинтересовани страни в опазването на природата. Николай Ангелов настоя за спешни мерки срещу презастрояване на трите черноморски добруджански общини.
Тази година общинският форум в "Албена" бе с акцент върху повишаването на прозрачността и ефективността в работата на българските общини. В дискусията след официалното откриване бяха обсъдени добрите европейски и български практики за подготовка и изпълнение на общински инфраструктурни проекти.
При откриването на форума министър-председателят заяви, че един кмет не може да има други цветове, освен тези на националния трибагреник. И увери, че българското правителство не се страхува от децентрализацията и предоставянето на повече правомощия на българските общини.
Председателят на УС на НСОРБ Дора Янкова настоя да се преодолее остарелият начин за определяне на числеността и възнагражденията в общините, тъй като се получава сериозна диспропорция между общините. Тя поиска от 2009 г. тази система за централизация да се премахне и да се премине към единни стандарти, тъй като това ще даде възможност на общините да изграждат единни стандарти, каза още тя.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА БАЛЧИК ОТКРИ СРЕЩАТА НА НСОРБ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди