изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:57 EEST
ОБЩАТА КАСА ЗА БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА И ДВОРЕЦА Е В ОБОЗРИМО БЪДЕЩЕ    
НовиниДо края на октомври се очаква да бъде ясна фирмата, която ще реализира електронното събиране на приходите на Ботаническата градина и Двореца в Балчик.

 Това съобщи за НДТ ръководителят на градината Ина Манчева. В края на годината общата електронна каса ще може да започне да функционира. Така системата ще бъде тествана до началото на активния туристически сезон 2009 г., за да посрещне безпроблемно наплива от туристи. Предвижда се новата система да извършва автоматично разделяне на приходите между двете институции. Именно това бе в основата на проблемите, които от години противопоставят Двореца като структура на Министерството на културата и Ботаническата градина, която е към СУ "Св. Кл. Охридски". Там туристите бяха принудени да плащат на две каси, за да могат да посетят обектите, които преди години са били към лятната резиденция на румънската кралица Мария.
Споразумението за изграждане на система за електронно събиране на приходите бе подписано през май. Процедурата е пред финализиране. Три са участвалите в конкурса фирми. Сред тях е и компанията, която изгради електронния контрол за достъп за метрото в София. Предстои победителят в конкурса да бъде обявен и да бъде сключен договор с него.
 


Сходни връзки

ОБЩАТА КАСА ЗА БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА И ДВОРЕЦА Е В ОБОЗРИМО БЪДЕЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди