изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:08 EEST
Сделките с имоти падат наполовина    
Икономика
През първото тримесечие на 2009 г. се очаква да бъде отчетено двукратно намаляване на броя на сделките с недвижими имоти в страната спрямо 2007 г.


Това прогнозира ръководството на агенцията за недвижими имоти ЕРА-България, цитирана от БТА. Намалението ще е главно заради свиването на сделките от спекулативния пазар, при които се разчита на печалба от ръста на цените на недвижимите имоти, каза Теодора Димитрова, представител на компанията за България и Румъния.
Тя посочи, че на пазара на жилища към момента не е отчетено реално намаляване на цените. Този пазар е най-малко засегнат от кризата за разлика от пазара на ваканционни имоти, в който основните играчи са предимно чуждестранни инвеститори. Търсенето и предлагането в момента са на стабилни равнища и жилищни имоти на пазарна цена се продават в рамките на два до три месеца. Дори на някои пазари в определени райони на София или Варна има недостиг на имотни предложения, към които купувачите имат интерес. Според Теодора Димитрова това вероятно се дължи на емоционалното отражение на ефекта от световната финансова върху българските продавачи, които изпитват недостиг на надеждна информация за ставащото и не знаят как да реагират на промените на пазара.
Президентът на агенцията за недвижими имоти ERA Европа Франсоа Ганьон посочи, че кризата ще се отрази на страните, които за кратко време са регистрирали голям ръст на пазара на недвижими имоти. Трудности в момента изпитват пазарите в Испания, Ирландия, Великобритания, Португалия. Във Франция цените са се понижили с два до три процента, но пък времето за продажба на един имот се е увеличило от 30 - 60 дни на 120 - 180 дни, каза Франсоа Ганьон. dir.bg
 
БОРСА НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЕЗ ПОСРЕДНИК - НА ТЕЛ. 088 134 2525
 


Сходни връзки

Сделките с имоти падат наполовина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди