изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:17 EEST
Излетя шестият космически турист    
По света Шестият космически турист Ричард Гериът започна своето голямо пътешествие с руския кораб “Союз ТМА-13“, с който ще достигне до МКС, съобщиха световните информационни агенции. Гериът отпътува заедно с членовете на 18-ата основна експедиция на МКС - руснака Юрий Лончаков и астронавта на НАСА Майкъл Финк.


Той ще извърши на станцията няколко научни експеримента и ще се завърне на Земята след 11 дни заедно със Сергей Волков и Олег Кононенко, които работят в орбита от април т.г. Скачването на "Союз ТМА-13" с МКС е планирано за 14 октомври. Ричард Гериът е син на американския астронавт Оуен Гериът, прекарал през 1973 г. два месеца на борда на "Скайлаб" - първата орбитална станция в историята. Той е роден в Кеймбридж, Англия, но е отрасъл в Хюстън, Тексас. Ричард Гериът много бързо проявява интерес към компютрите. Кръстен Лорд Бритиш от съучениците си заради английския си акцент, Ричард програмира няколко видеоигри и ги раздава на приятелите си, за да ги тестват. По-късно пуска в продажба първата си видеоигра - Akalabeth, от която са продадени няколко хиляди екземпляра.
След това основава своя собствена фирма - Origin System, продава я и основава друга, като богатството му с годините нараства и той става мултимилионер. Ричард Гериът е член на борда на директорите на компанията "Спейс адвенчърс" със седалище в САЩ, организирала полети с руски кораб за петима други милионери, включително за първия космически турист, калифорнийския бизнесмен Денис Тито през 2001 г.
По време на престоя си в космоса той ще извърши няколко експеримента, свързани с ефекта от космическия полет върху имунната система, с характеристиките на съня на астронавтите и с ефекта от микрогравитацията върху околната среда. dir.bg
 


Сходни връзки

Излетя шестият космически турист | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди