изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:56 EEST
В КАВАРНА ОТКРИВАТ УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ    
ОбществоЕдна от идеите, около които са се обединили участниците в провелата се в края на миналата седмица в Каварна Кръгла маса по проблемите на агресивното поведение на децата и подрастващите, е да се създаде училище за родители. Това съобщи Мария Леонидова - ръководител и психолог на Общинския консултативен център по проблемите на децата и младежите в морския град.

Идеята за кръглата маса е именно на центъра, тъй като изцяло се отчита, че има нужда от добра комуникация между всички, за да се намали агресията сред подрастващите, каза още Леонидова. "Според общото мнение има нужда от една такава форма, за да бъдат родителите по-подготвени, да придобият повече знания и умения с цел да се справят с агресията на децата" - каза М. Леонидова.
В срещата участие са взели представители на отдела за закрила на детето, от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, детска педагогическа стая, родители, учители, директори на учебни заведения на територията на общината, дори и ученици. В рамките на дискусията участващите ученици са споделили, че около 40 на сто от тях са употребили агресия спрямо свои съученици, както и че са били обект на такава от страна на други деца.
"Според данните на детска педагогическа стая, все още са малко случаите в Каварна на насилие от деца над деца, но темата като цяло интересува всички. Отчетено бе, че дори в детските градини децата вече са променени и са по-буйни и по-агресивни" - разказа още Мария Леонидова. Сред идеите, които ще бъдат реализирани във времето, е и увеличаване на заетостта на децата в различните извънкласни форми, които предлага отличната материална база на община Каварна, каза Леонидова. "Статистиката сочи, че около 50 % на подрастващите са заети в извънкласни форми. Целта е да увеличим този процент и именно в такива прояви да бъде изразходвана енергията. Отчетена бе и ролята на учителите във взаимоотношенията с децата. За съжаление, става ясно в рамките на Кръглата маса, че все още има учители, които не успяват да установят добър контакт с подрастващите. Дискутирано бе как това може да се превъзмогне, доколко системата има нужда от по-строги мерки. Дискутирани бяха също и спазването на общинската наредба за продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни, режимът за посещение в дискотеките" - допълни ръководителката на Общинския консултативен център по проблемите на децата и младежите в Каварна.
 


Сходни връзки

В КАВАРНА ОТКРИВАТ УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди