изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:13 EET
Закачат нови номера на колите    
Новини
Министърът на вътрешните работи Михаил Миков постави днес в двора на КАТ-Видин първата европейска регистрационна табела на местен "Опел Астра".


Смяната е по изискване на Европейската комисия. На новите табели ще е изобразен знакът на Европейския съюз. Те ще бъдат задължителни за всеки новорегистриран автомобил, закупен от магазин или внесен втора употреба. Старите автомибили ще продължат да използват сегашните номера.
Подмяната стартира пилотно във Видин, Габрово и Смолян и ще бъде въведена постепенно в цялата страна до края на годината, съобщи Фокус.
Засега няма да се променят цените на номерата, които струват около 70 лева. Миков обаче не скри, че се обмисля актуализация на цената, действаща от 8 години.
Пред журналисти вътрешният министър коментира и новите санкции, заложени в Закона за движение по пътищата. Нови, по-високи глоби, очакват шофьорите, които карат след употребата на алкохол и наркотици, както и без шофьорска книжка. За това обаче са необходими допълнително средства за закупуване на специални апарати, с които ще са изследват водачите на автомобили, уточни Михаил Миков. dir.bg
 


Сходни връзки

Закачат нови номера на колите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди