изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:46 EEST
Турски гражданин убит от свой сънародник край Русе    
Ред и сигурностОколо 00.43 часа на 12 октомври, в дежурната на Областната дирекция на МВР - Русе, е била получена информация, че в Районното управление в Две Могили е бил подаден сигнал за инцидент в снек-бар "Обретенски липи", намиращ се на около 36 км. от Русе, по главния път за София.


Според първоначалните данни, в Спешна помощ сигналът е бил за намушкан с нож мъж. Веднага към мястото са били изпратени полицейски наряди на РУ - Бяла и РУ - Две могили. Когато отиват там, в една от стаите медиците и полицейският екип са открили труп на мъж, паднал по гръб на земята, със следи от наранявания в областта на гърдите, предаде "Фокус".
След изясняване на тази ситуация към местопроизшествието за извършване на оглед и на необходимите неотложни процесуално-следствени и полицейски действия е била изпратена дежурна оперативна група на ОД МВР - Русе. При първоначалните действия е изяснено, че починалият е 40-годишният турски гражданин С. А. Той бил влязъл в страната като пътник в автобус, пътуващ за Румъния, който се отбил за почивка във въпросното заведение миналата нощ. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуални действия е установено, че причина за смъртта на жертвата най-вероятно е удар с нож в областта на гърдите. Заподозрян като извършител е 38-годишният турски гражданин Д.К. За него служителите на реда са изяснили, че пребивава в страната и има наложена забрана за напускането й на основание постановление на районната прокуратура в Свиленград. Той бил отседнал заедно със съпругата си в крайпътното заведение.
За случая е бил уведомен дежурен прокурор, заведено е дознание по описа на ОД МВР - Русе за престъпление по чл. 115 Наказателния кодекс.
Русенските служители продължават процесуално-следствените действия по дознанието - разпити на установените свидетели пред съдия, повдигане на обвинение и вземане мярка за неотклонение, както и назначаване на съответните експертизи. Дир.бг
 


Сходни връзки

Турски гражданин убит от свой сънародник край Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди