изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:03 EET
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ТЕРВЕЛ ЗАСИЧА АТОМНАТА "ЧЕРНА ВОДА" В РУМЪНИЯ    
ЛюбопитноЗаради опасността от радиоактивно облъчване от румънската атомна централа "Черна вода" на покрива на общината в Тервел е монтирана специална апаратура, отчитаща радиационния фон в региона. Общината е избрана, защото е най-близката застрашена точка у нас - на около 100 километра от централата. Апаратурата е монтирана на 15 септември 1996 г. по проект по ФАР. Данните от нея се предават на Централната лаборатория за радиологичен контрол.

ЦИГАНИН ПЛАМВА КАТО ФАКЛА ПРИ ОПИТ ДА ПОДПАЛИ БРАТ СИ

Циганин от каварненското село Белгун обгорял тежко, след като се запалил по невнимание с бензин, научи НДТ. Жеко Вичев бил приет миналата вечер в реанимацията на добричката болница в тежко състояние. Около 25-30 на сто са изгарянията му - предимно по лицето и горните части на тялото. Според жители на Белгун, драмата се разиграла в дома на по-големия брат на Жеко - Мартин. Пред деня двамата се сбили. Вечерта обаче седнали да се помиряват на чашка в къщата на Мартин, но под въздействие на алкохола пак се скарали и според хората, Жеко тръгнал да дири бензин да пали брат си. По невнимание обаче полял себе си и пламнал.
НДТ - 14 октомври 1998 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ТЕРВЕЛ ЗАСИЧА АТОМНАТА "ЧЕРНА ВОДА" В РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди