изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:31 EET
КАМЕРНИЯТ ОРКЕСТЪР ОТКРИВА НОВИЯ СИ ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН    
КултураКато диригент на състава след 7-годишна пауза се завърна Алексей Измирлиев


Новия си творчески сезон ще открие с концерт тази вечер Български камерен оркестър-Добрич, под диригентството на Алексей Измирлиев. Организатор е общината, а събитието ще се състои в огледална зала "Нели Божкова" от 18 ч. Добричката публика ще има възможността да чуе произведения от Красимир Кюркчийски, Моцарт и Менделсон.
"Моето завръщане стана малко внезапно. Но, както се казва, старата любов ръжда не хваща" - сподели пред НДТ Алексей Измирлиев, който бе диригент на камерния ни оркестър допреди заминаването си за Аржентина преди седем години. Той е категоричен, че тук се работи много приятно, защото музикантите са професионалисти, а съставът има наложени традиции. Ал. Измирлиев сподели своите амбиции: "Да свирим още по-хубаво и да служим още по-добре на музиката". Той добави, че в днешно време всичко е по-трудно, защото заплащането на тези състави е ниско. А в същото време изпълнителите са много високо оценявани и търсени в чужбина, защото са образовани и добре подготвени. Диригентът си поставя за цел да оживи концертната дейност на оркестъра, като изтъкна пълното разбиране отстрана на кмета Детелина Николова и нейния екип. Планира се организирането на цикъл от концерти с участието на добри солисти, както и партньорство с други състави от Добрич.
В продължение на седем години Алексей Измирлиев работи в Аржентина. Там той беше музикален ръководител на два симфонични оркестъра - в градовете Мендоса и Сан Хуан.
 


Сходни връзки

КАМЕРНИЯТ ОРКЕСТЪР ОТКРИВА НОВИЯ СИ ТВОРЧЕСКИ СЕЗОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди